Șfaițer și Iftime, puncte de vedere total diferite vis-a-vis de reluarea Ligii 1 în Antalya!

0

Cornel Șfaițer, părintele spiritual al FC Botoșani și Valeriu Iftime, finanțatorul echipei, au avut puncte total diferite pe tema reluării Ligii 1 în Antalya.

„Păi nu era vorba ca împreună după 15 mai să facem toate eforturile să să relansăm economia, să salvăm ce se mai poate salva? De ce să mergem la alții, când putem plăti niște lucruri la noi în țară? Dacă ar fi în Antalya, acolo ar apărea și niște costuri extra, pe lângă cazare și bilete de avion pentru fiecare membru al clubului. Eu cred că am putea lua în calcul un campionat regional. Când spun asta mă refer la o Ligă 1 restrânsă pe stadioanele de la București, Ploiești, Voluntari, Chiajna, Clinceni, Giurgiu sau Pitești. Am găsi fiecare club un hotel să ne dea câte un palier sau să închiriem toată unitatea și să jucăm toate meciurile pe distanțe scurte. Astfel am câștiga la capitolul oboseală. Plus că investițiile s-ar face aici, în România”, a declarat Cornel Șfaițer.

În schimb, Valeriu Iftime, a îmbrățișat fără rețineri variata ca Liga 1 să se reia în Antalya.

„Prima dată am crezut şi eu că e un pic excentric. Mergem în Turcia, nu mai avem loc în România?! O analiză punct cu punct, luată în detaliu, ne arată că sunt nişte argumente solide care stau la bază şi că putem termina campionatul în Turcia. În primul rând vis-a-vis de protecţie şi de jocuri. Se poate sta în cantonament acolo, jucătorii sunt mai uşor de controlat şi nu au aşa de multă libertate. În plus, sistemul din Antalya este foarte bine pus la punct, din punct de vedere al terenurilor de pregătire şi de joc. Nu în ultimul rând costurile sunt rezonabile, nu e foarte scump. E adevărat că poate apărea acel disconfort termic, că e foarte cald, dar dacă joci seara nu văd să fie probleme”, a afirmat Iftime.

De notat ar fi că după ce Cornel Șfaițer, unul dintre cei mai experimentați conducători de club din fotbalul românesc, în prezent managerul general al celor de la Sepsi OSK Sf. Gheorghe, a declarat că în proporție de 90% cluburile refuză să reia competiția în Antalya, Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a dat înapoi în acest demers.

+6 -1
se încarcă...