S-a decis oficial: Liga 1 va avea 16 echipe FC Botoșani, singura care s-a împotrivit sistemului!

0

Întrunit astăzi, Comitetul de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal (FRF) a decis, după consultarea online a membrilor Comitetului Executiv, majorarea numărului echipelor din Liga I de la 14 la 16 începând cu sezonul 2020-2021.

Singurul club din Liga 1 care s-a împotrivit sistemului cu 16 echipe a fost FC Botoșani.

Totodată, s-a aprobat înghețarea play-off-ului și play-out-ul Ligii 1, ediția 2019/2020 și în consecință menținerea ca definitivă a clasamentului actual, cu FC Botoșani pe locul 4!

Astfel în urma acestei decizii la startul ediției viitoare a Ligii 1 se vor alinia echipele CFR Cluj, Universitatea Craiova, Astra Giurgiu, FC Botoșani, FCSB, Gaz Metan Mediaș, Viitorul Constanța, FC Hermannstadt, Sepsi OSK Sf. Gheorghe, Academica Clinceni, FC Voluntari, Poli Iași și Dinamo București, formații care s-au clasat în această oridine pe locurile 1-13 ale acestui sezon, UTA și FC Argeș, echipe care s-au clasat pe primele două locuri ale play-off-ului de promovare a Ligii secunde, urmând ca a 16-a echipă a camponatului viitor să se decidă între Chindia Târgoviște, ultima clasată în play-out-ul Ligii 1 și CS Mioveni, formație clasată pe locul 3 în liga secundă.

Barajul pentru menținerea/promovarea în prima ligă se va disputa în dublă manșă pe 9/12 aaugust.

 

Deja ai votat!