sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăCaleidoscopCei mai importanți 20 de fotbaliști ai ultimilor 20 de ani

Cei mai importanți 20 de fotbaliști ai ultimilor 20 de ani

Vom prezenta 20 dintre cei mai reprezentativi fotbaliști ai ultimele două decenii, fără să-i clasăm în nici un fel, ci lăsându-i pe cititori să-și stabilească propriul top al favoriților.

Părerile pasionaților sunt atât de diferite, întrucât se poate paria (vezi aici casele de pariuri online  licențiate la noi) pe faptul că este foarte greu să întâlnești doi microbiști care să fie de acord asupra aceluiași celui mai bun 11 all-time.

David Beckham a evoluat pentru Manchester United, Preston North End, Real Madrid, LA Galaxy, AC Milan și PSG, însă singurul club care a plătit pentru semnătura sa a fost Realul, mai exact 37.5 milioane de euro. Becks are 115 selecții în naționala Angliei.

Carles Puyol a rămas fidel pe viață clubului la care s-a consacrat. Căpitanul Barcelonei nu a plecat niciodată de pe Camp Nou. Catalanul a evoluat în 100 de partide pentru prima reprezentativă a Spaniei.

Sergio Ramos este unul dintre cei mai doriți jucători ai momentului, întrucât contractul său va expira în această vară. Actualul căpitan al La Roja și al lui Real Madrid a început fotbalul în Sevilla, după care a fost cumpărat de galactici în schimbul sumei de 27 milioane de euro.

Roberto Carlos a evoluat pentru Atletico MG, Palmeiras, Inter, Real Madrid, Fenerbahce, Corinthians, Anzhi și Delhi Dynamos, retrăgându-se din activitate la vârsta de 39 de ani. Scundul fundaș lateral a evoluat 11 sezoane pentru Real Madrid și a bifat 125 de selecții pentru Selecao.

Raul are un CV oarecum bizar întrucât după cei 16 ani petrecuți la Real Madrid, perioadă în care a marcat 323 de goluri, a continuat la formații precum Schalke 04, Al-Sadd și New York Cosmos. Raul Cel supranumit „Raul Madrid” a marcat 44 de goluri în cele 102 de partide jucate pentru Spania.

Andrea Pirlo a fost unul dintre cei mai emblematici mijlocași centrali ai epocii noastre, evoluând la Brescia sunt comanda lui Mircea Lucescu și apoi la Inter, Reggina, AC Milan, Juventus și New York City FC. Actualmente, Pirlo este antrenorul lui Juventus și în toamna trecut s-a duelat cu fostul său profesor.

Gianluigi Buffon încă nu s-a retras din fotbal, deși a împlinit în urmă cu o lună de zile vârsta de 43 de ani. Ultimele zvonuri spun că legendarul portar, care a stat între buturile Squadrei Azzura în 176 de partide, ar putea să-și prelungească contractul cu Juve în această vară.

Kaka, pe numele său adevărat Ricardo Izecson dos Santos Leite, a fost unul dintre cei mai apreciați decari ai ultimelor două decenii. Brazilianul a evoluat în cariera sa pentru Soo Paulo FC, AC Milan, Real Madrid și Orlando City SC. În 2009, Real Madrid i-a plătit Milanului 67 de milioane de euro pentru semnătura sa.

Zlatan Ibrahimovic este fără îndoială unul dintre cei mai celebri fotbaliști din lume. Aflat încă în activitate la cel mai înalt nivel, deși are 39 de ani, suedezul a îmbrăcat tricourile celor de la Malmo, Ajax, Juventus, Inter, FC Barcelona, AC Milan, PSG, Manchester United și LA Galaxy.

Steven Gerrard este probabil cel mai emblematic mijlocaș box-to-box din istorie. După ce a făcut istorie la Liverpool, alături de care a câștigat Liga Campionilor în 2005, după acea finală nebună de la Istanbul, Stevie G și-a încheiata cariera în SUA, evoluând un sezon și jumătate pentru LA Galaxy.

Luis Figo este cel mai celebru jucător portughez din istorie, exceptându-l pe Cristiano Ronaldo. Figo și-a început cariera la Sporting, apoi s-a transferat la Barcelona, iar după 5 sezoane, în anul 2000, a fost vândut la Real Madrid în schimbul sumei de 60 de milioane de euro. Apoi, lusitanul și-a încheiat cariera la Inter.

Paolo Maldini, legendarul fundaș al celor de la AC Milan, s-a retras din activitate la vârsta de 41 de ani, după ce a evoluat nu mai puțin de 24 de sezoane pentru clubul său de suflet. Este considerat de către mulți cunoscători ca fiind cel mai bun fundaș central din istoria sportului.

Xavi a început să joace la juniorii Barcelonei de la vârsta de 11 ani și a plecat la Al-Sadd 24 de ani mai târziu. Catalanul, care acumulase 133 de prezențe în tricoul La Roja, a mai jucat patru sezoane în Qatar înainte de a se retrage.

Thierry Henry este emblema tunarilor de la Arsenal, formație pentru care a evoluat preț de 8 sezoane, câștigând un titlu de Premier League, chiar dacă francezul a câștigat trofee mai importante la Barcelona, inclusiv Liga Campionilor, în anul 2009.

Andreas Iniesta se află în al treilea sezon în Japonia, după cele 22 de sezoane petrecute la Barcelona. Dublul câștigător al Campionatului European de Fotbal a rămas în istorie pentru pasele sale de geniu, dar și pentru execuțiile sale decisive, cum ar fi golul decisiv marcat în prelungirile finalei Cupei Mondiale din 2010, în fața Olandei.

Ronaldinho este probabil cel mai îndrăgit fotbalist din istorie. Principalul promotor al curentului „joga bonito” s-a făcut remarcat la PSG, după care a avut 5 sezoane de excepție la Barcelona, alături de care a câștigat cele mai importante trofee, inclusiv prestigiosul Ballon d’Or în 2005. Brazilianul a mai câștigat un titlu în Serie A în următoarele două sezoane și jumătate, pe care le-a petrecut la AC Milan, după care a mai evoluat pentru câteva cluburi din Brazilia și din Mexic, înainte de a se retrage.

Ronaldo Luis Nazario de Lima Cruzeiro a evoluat în cariera sa pentru PSV Eindhoven, FC Barcelona, Inter, Real Madrid, AC Milan și Corinthians. A marcat 62 de goluri în 98 de partide pentru Selecao, alături de care a câștigat 2 Cupe Mondiale și ar fi avut o carieră mult mai spectaculoasă, dacă nu ar fi suferit acele două accidentări urâte la genunchi. Pentru mulți, brazilianul este „Adevăratul Ronaldo”.

Zinedine Zidane a fost unul dintre cei mai apreciați fotbaliști ai planetei. În 1998, Zidane a câștigat Cupa Mondială și Balonul de Aur, iar după cele 5 sezoane petrecute la Juventus, a fost transferat la Real Madrid în schimbul sumei de 77.5 milioane de euro, formație alături de care a evoluat alte 5 sezoane, înainte de a se retrage din activitate. A rămas în istorie pentru golul din voleu care a decis finala Ligii Campionilor din 2003. Mulți îl consideră ca fiind cel mai complet jucător din istoria fotbalului.

Cristiano Ronaldo și Lionel Messi sunt ce mai buni fotbaliști ai ultimilor ani, iar cum părerile sunt extrem de împărțite în privința celor doi, nu vom încerca să-i clasăm. Messi a evoluat până acum în întreaga sa carieră la Barcelona, dar, mai mult ca sigur se va despărți de clubul catalan în această vară, după ce a câștigat tot ce se putea câștiga. Ronaldo a scris istorie în Anglia, la Manchester United, acolo unde a câștigat primul său titlul în Champions League, în Spania, la Real Madrid (acolo unde a câștigat de 4 ori Liga Campionilor) și acum speră să repete isprava în tricoul celor de la Juventus.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
1.7 ° C
4.6 °
1 °
93 %
0.6kmh
10 %
sâm
14 °
Dum
14 °
lun
8 °
mar
12 °
mie
16 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...