Pugilistele CS Botoșani au surprins plăcut la Cupa României: „Îmi felicit elevele din toată inima!” (Galerie FOTO)

La sfârșitul săptămânii trecute, „Sala Transilvania” din Sibiu a găzduit Cupa României la box feminin, competiție la care au participat peste 200 de pugiliste legitimate la cluburi din toată țara, care s-au întrecut la categoriile cadete, junioare, tineret și senioare.

Sportivele legitimate la secția de box a Clubului Sportiv (CS) Botoșani pregătite de Larisa Roșu, au fost la înălțime, reușind să cucerească patru medalii dintre care una de aur, două de argint și una de bronz.

„Cu puțin mai multă atenție se putea și mai bine, însă aș minți dacă nu aș recunoaște că sunt foarte mulțumită de rezultatele obținute. E foarte important că am început în forță acest an și sunt convinsă că 2021 va fi anul boxului feminin botoșănean. Am mare încredere în aceste fete, în munca pe care o depun și în seriozitatea de care dau dovadă în pregătire. Sunt pe tiparul meu și au înțeles clar de la bun început mesajul meu, că performanța se obține doar cu multă muncă și multe sacrificii. Surpriza cea mai mare la Sibiu a venit din partea Biancăi Brighidiu, care la mai puțin de o lună de când a pus mănușile în mâini și la prima participare la o competiție a reușit să cucerească medalia de argint. Sunt mândră de sportivele mele și țin să le felicit din toată inima pentru aceste rezultate”, a declarat Larisa Roșu.

Lorena Onofrei pe cea mai înaltă treaptă a podiumului

Lorena Onofrei a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului câștigând Cupa României la categoria 54 de kilograme destinată cadetelor. Aproape de a-i egala performanța s-au aflat Elena Văzdăuțanu la categoria 52 de kilograme la cadete și  Bianca Brighidiu la 41.5 kilograme, tot la cadete, care au fost însă în cele din urmă nevoite să se mulțumească cu medaliile de argint.

Palmaresul CS Botoșani la această ediție a Cupei României la box feminin a fost întregit de medalia de bronz cucerită de Denisa Tănase la categoria 50 de kilograme destinată junioarelor. Cu toate că nu a urcat pe podium, clasându-se pe locul 5 la categoria +80 de kilograme, pugilista Teodora Platon a avut o evoluție bună, Larisa Roșu punându-și speranțe într-o medalie din partea elevei sale la următoarea competiție majoră.

Deja ai votat!