Botoșănenii Radiș și Semciuc au prins finalele la Tokyo

Botoșănenii Radiș și Semciuc au prins finalele la Tokyo. Componentă a bărcii de dublu vâsle feminin, alături de Ancuța Bodnar, Simona Radiș  a concurat vineri dimineaţă în calificări, reuşind accederea în semifinale. Ieri, tandemul Bodnar – Radiș  a câştigat prima semifinală cu timpul de 7 min 04 sec 31/100, având un avans de cinci secunde faţă de următorul echipaj, Noua Zeelandă. Vicecampioanele mondiale din 2019 vor evolua în Finala A pe 28 iulie.

În altă ordine de idei, în proba masculină de patru rame fără cârmaci masculin, botoșăneanul Mugurel Vasile Semciuc, Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Ştefan Constantin Berariu şi Cosmin Pascari au câştigat seria de recalificări de duminică, în 6 min 09 sec 72/100, Finala A fiind programată tot pe 28 iulie. Cei patru componenţi ai bărcii sunt vicecampioni europeni la Varese, anul acesta, şi vicecampioni mondiali la Linz, în 2019. Ţigănescu, Berariu şi Pascari sunt campioni europeni în 2018, la Glasgow.

Din păcate pentru ele, fetele de la patru rame fără cârmaci feminin, Mădălina Hegheş, Roxana Iuliana Anghel, Elena Logofătu și Cristina Georgiana Popescu, au ratat calificarea în Finala A şi vor evolua în Finala B, după locul al treilea ocupat în recalificări, cu timpul de 6 min 47 sec 38/100. Româncele au fost la mai puţin de o secundă de locul al doilea (Polonia – 6 min 46 sec 57/100), ultimul care a prins Finala A. Seria a fost câştigată de Marea Britanie, în 6 min 46 sec 20/100.

La dublu vâsle masculin, Ioan Prundeanu şi Florin Enache au ocupat locul cinci (penultimul) în a doua semifinală, cu timpul de 6 min 29 sec 55/100, doar primele trei bărci mergând în Finala A, iar restul în Finala B.

Deja ai votat!