Simona Radiș: „Simt fericire și eliberare!”

Noua campioană olimpică, botoșăneanca Simona Radiș, a declarat că este mândră de performanța realizată în această dimineață la Tokyo.

„Simt fericire şi eliberare, pentru că au fost doi ani de zile în care am muncit enorm de mult şi am reuşit să aducem acest rezultat mult dorit de noi şi de toată lumea. Această medalie este minunată, încă nu realizez ce s-a întâmplat, cred că mai am nevoie de câteva ore ca să îmi dau seama că da, noi am luat medalia de aur şi mergem acasă cu ea. Suntem fericite. A fost o cursă foarte grea, condiţiile au fost destul de dificile, dar am reuşit să gestionăm bine toată situaţia. Pe lângă faptul că am luat medalia de aur, am reuşit să batem şi recordul olimpic, care este încă un motiv de bucurie pentru noi. Pornim cu încredere de acum încolo, pentru că drumul nostru este abia la început. Vom creşte mai frumos decât am făcut-o până acum. Suntem puternice, dar vom deveni şi mai puternice”, a declarat Simona Radiş după festivitatea de premiere.

Aurul cucerit de tandemul Radiş şi Bodnar este cu atât mai important cu cât este primul pentru România în proba de dublu vâsle după o pauză de 37 de ani, ultima oară urcând pe prima treaptă a podiumului Elisabeta Lipa şi Mărioara Popescu la JO de la Los Angeles (1984).

Romania’s Ancuta Bodnar and Simona Radis celebrate after finishing first to win gold in the women’s double sculls final during the Tokyo 2020 Olympic Games at the Sea Forest Waterway in Tokyo on July 28, 2021.,Image: 623740209, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia
Deja ai votat!