Botoșănenii olimpici medaliați la Tokyo, decorați de președintele Klauss Iohannis! (Galerie FOTO)

Canotorii botoșăneni Simona Geanina Radiș și Mugurel Vasile Semciuc, au fost decorați de președintele României Klaus Iohannis pentru performanțele reușite la Jocurile Olimpice de la Tokyo unde au obținut medaliile de aur respectiv argint.   

Medaliată cu aur la Jocurile Olimpice desfășurate recent la Tokyo, în proba de dublu vâsle feminin alături de Nicoleta Ancuța Bodnar, botoșăneanca Simona Geanina Radiș a fost decorată de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul „Meritul Sportiv” Clasa I. Component al bărcii de patru rame fără cârmaci, alături de  Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Ştefan Constantin Berariu și Cosmin Pascari, medaliată cu argint, Mugurel Vasile Semciuc a primit Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a II-a.

Vizibil marcată de emoții, botoșăneanca Simona Geanina Radiș a declarat în discursul său din cadrul ceremoniei în care preşedintele Klaus Iohannis i-a decorat pe toți cei nouă sportivi români medaliaţi la Jocurile Olimpice, că ea şi colegii săi sunt responsabili şi îşi asumă rolul de a inspira generaţiile următoare.

„Domnule preşedinte, vă mulţumesc în numele tuturor sportivilor medaliaţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo pentru onoarea de a fi prezenţi în acest loc. Acest lucru reprezintă valoarea muncii noastre pe care am depus-o pentru a deveni cei mai buni. Noi suntem responsabili şi acceptăm acest rol de a inspira generaţiile următoare. Suntem gata să transmitem mesajul că sportul românesc are loc într-o societate modernă şi că ne construim ierarhiile în funcţie de munca pe care o depunem. Nu câştigăm fiecare cursă, dar vreau să vă asigur că dăm de fiecare dată totul. Suntem toţi învingători şi nu renunţăm la niciun vis. Eu şi colegii mei medaliaţi, dar şi cei care de data aceasta nu au urcat pe podiumul olimpic, vom continua să ne pregătim pentru a deveni campioni. Team România înseamnă echipă, înseamnă încredere, înseamnă împreună”, a declarat Simona Geanina Radiş la ceremonia de la Palatul Cotroceni.

Botoșăneanca i-a dezvăluit președintelui secretul care a stat la baza performnaței de a câștiga titlul olimpic la Tokyo.

„Am reuşit pentru că am fost o echipă. Am fost motivaţi de performanţele celor de dinaintea noastră, a marilor campioni care au scris istoria sportului românesc. Am avut încredere, am muncit împreună şi am învăţat să împărţim succesul nostru cu oamenii care ne-au fost alături. Dorim să le mulţumim în mod special antrenorilor şi întregii echipe din spatele nostru pentru că fără ei nu am fi putut ajunge unde am fost şi unde ne dorim să mai ajungem o dată. Le mulţumim federaţiilor şi Comitetului Olimpic şi Sportiv Român pentru că au fost atenţi şi au răspuns nevoilor noastre de zi cu zi. Nu în ultimul rând dorim să mulţumim familiilor şi tuturor românilor care ne-au trimis mesaje de încurajare. Am descoperit ce înseamnă solidaritatea, am primit multă energie pozitivă şi ne-am bucurat enorm să vedem că societatea românească ne-a recunoscut performanţa”, a conchis Radiș, care la ceremonia de deschidere de la Tokyo, a fost alături de înotătorul Robert Glinţă, portdrapelul României.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a decorat pe toți cei nouă sportivi români medaliaţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în cadrul unei ceremonii care a avut loc, la Palatul Cotroceni.

Deja ai votat!