spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăSportAdelina, al doilea eșec cu România la Europenele de volei!

Adelina, al doilea eșec cu România la Europenele de volei!

Reprezentativa României a suferit al doilea eșec la Campionatul European de volei feminin, competiție care este găzduită de țara noastră alături de Serbia, Bulgaria și Croația.

După 3-1 cu vicecampioana europeană Turcia, „tricolorele” au cedat şi mai clar în faţa Suediei, scor 3-0 (25-21, 25-17, 25-16), la capătul unui meci care a durat o oră şi 16 minute.

De la scandinave s-au remarcat Isabelle Haak (22 de puncte) şi Anna Haak (15), în timp ce din echipa României cea mai bună a fost Alexia Ioana Căruţaşu, cu 10 puncte.

Într-un alt meci din Grupa D, Ucraina a dispus de Finlanda cu 3-1 (25-19, 25-23, 26-28, 25-22). Astăzi sunt programate meciurile Turcia – Suedia (17:30) şi România – Olanda (20:30).

La această ediție a Europeanului, România aliniază una dintre cele mai tinere naționale din istoria participărilor. În lotul antrenat de Luciano Pedulla se află patru jucătoare care au evoluat la naționala Under 18 vicecampioană FOTE și ocupantă a locului 6 la Campionatul Mondial în urmă cu doi ani. Acestea sunt falsul Alexia Căruțașu, centrul Denisa Ionescu, extrema Georgiana Popa și liberoul Andra Cojocaru.

Vă reamintim că obiectivul naționalei României este ocuparea unuia din primele patru locuri, adică pătrunderea în optimile de finală ale competiției.

Se califică în sferturile de finală primele patru clasate. Primul criteriu de departajare este numărul victoriilor, urmat de numărul de puncte și apoi de raportul seturilor și, în cele din urmă, cel al punctelor.

Olanda conduce în clasament (2 victorii – 6 puncte), urmată de Turcia (2 victorii – 6 puncte), Suedia (2 v – 5 p), Ucraina (1 v – 3 p), Finlanda (1 p), România (0 p).

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
17.7 ° C
17.7 °
17.6 °
55 %
2.4kmh
61 %
mie
18 °
joi
19 °
vin
9 °
sâm
18 °
Dum
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...