Adelina, al doilea eșec cu România la Europenele de volei!

Reprezentativa României a suferit al doilea eșec la Campionatul European de volei feminin, competiție care este găzduită de țara noastră alături de Serbia, Bulgaria și Croația.

După 3-1 cu vicecampioana europeană Turcia, „tricolorele” au cedat şi mai clar în faţa Suediei, scor 3-0 (25-21, 25-17, 25-16), la capătul unui meci care a durat o oră şi 16 minute.

De la scandinave s-au remarcat Isabelle Haak (22 de puncte) şi Anna Haak (15), în timp ce din echipa României cea mai bună a fost Alexia Ioana Căruţaşu, cu 10 puncte.

Într-un alt meci din Grupa D, Ucraina a dispus de Finlanda cu 3-1 (25-19, 25-23, 26-28, 25-22). Astăzi sunt programate meciurile Turcia – Suedia (17:30) şi România – Olanda (20:30).

La această ediție a Europeanului, România aliniază una dintre cele mai tinere naționale din istoria participărilor. În lotul antrenat de Luciano Pedulla se află patru jucătoare care au evoluat la naționala Under 18 vicecampioană FOTE și ocupantă a locului 6 la Campionatul Mondial în urmă cu doi ani. Acestea sunt falsul Alexia Căruțașu, centrul Denisa Ionescu, extrema Georgiana Popa și liberoul Andra Cojocaru.

Vă reamintim că obiectivul naționalei României este ocuparea unuia din primele patru locuri, adică pătrunderea în optimile de finală ale competiției.

Se califică în sferturile de finală primele patru clasate. Primul criteriu de departajare este numărul victoriilor, urmat de numărul de puncte și apoi de raportul seturilor și, în cele din urmă, cel al punctelor.

Olanda conduce în clasament (2 victorii – 6 puncte), urmată de Turcia (2 victorii – 6 puncte), Suedia (2 v – 5 p), Ucraina (1 v – 3 p), Finlanda (1 p), România (0 p).

Deja ai votat!