Botoșănence de aur la Naționalele de box feminin (Galerie FOTO) »»

„Sala Sporturilor” din Năvodari a găzduit recent cea de-a 20-a ediție a Campionatului Național de box feminin pentru cadete, junioare, tineret și senioare.

La competiția organizată de Federația Română de Box în colaborare cu CS Năvodari au urcat pe ring 220 de pugiliste de la 60 de cluburi din țară. Județul nostru a fost reprezentat la acest eveniment major de sportivele legitimate la secțiile de box ale Clubului Sportiv (CS) Botoșani și Asociației Club Sportiv Felix-Box Botoșani.

Pugilistele de la CS Botoșani, pregătite de Larisa Roșu, au avut o evoluție foarte bună, reușind să obțină patru medalii dintre care una de aur prin Lorena Onofrei (cat. 53 kg.), una de argint prin Elena Vazdauțanu (cat. 57 kg.) și două de bronz prin Sidonia Borcoi (cat. 51 kg.) și Carolina Adelina Pena (40 kg.). Cu toate că nu a reușit să urce pe podium,  Amalia Scarlat (cat. 54 kg.) a avut o evoluție meritorie, clasându-se pe locul 5.

La înălțime au fost și sportivele pregătite de Felix Alexoaei, antrenorul ACS Felix-Box Botoșani. Cele două sportive înscrise în competiție de club s-au întors medaliate acasă. Elena-Bianca Vranciu (cat. 64 kg) a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, în timp ce Denisia-Ștefania Ananiesei (cat. 81 kg)și-a trecut în palmares medalia de bronz.

Deja ai votat!