Stoleru dezvăluie contracandidatele CSM Botoșani la promovare » „Cu ei ne batem pentru Liga Zimbrilor!”

Sâmbătă, 18 septembrie, se va da startul unei noi ediții a Diviziei A Serie A la handbal masculin.

CSM Botoșani va primi în prima rundă, în Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă”, vizita formației Poli Iași, partida urmând a începe la ora 17:00. Accesul spectatorilor este gratuit.

Conform regulamentului Federației Române de Handbal (FRH), divizia A se va desfășura după următorul sistem:

În primă fază este programat sezonul regular, unde fiecare echipă se va duela cu fiecare tur-retur, etapele fiind programate între 18 septembrrie 2021și 18 decembrie 2021. La finalul „regularului”, primele două clasate cu drept de promovare din cele patru serii din Divizia A, vor participa la un play-off de promovare, care se va desfășura în sistem tur/retur între 22 ianuarie 2022 și 20 aprilie 2022.

Echipele clasate pe locurile 1-2 în play-off  vor promova în Liga Zimbrilor, în timp ce echipele clasate pe locurile 3-4 în play-off vor susține baraj de promovare cu echipele aflate la finalul sezonului 2021-2022  pe locurile 11 și 12 în Liga Zimbrilor. Barajul pentru promovare în Liga Națională se va desfășura în perioada 20-22 mai 2022.

„Din câte știu sunt ceva echipe cu șanse la promovare. Odorheiu Secuiesc, CSM Oradea, CSM Reșița, Medgidia, sunt echipe cu experiență care se vor bate pentru Liga Zimbrilor. În acest moment, la startul campionatului, nu ne putem pune în postura de favorită principală, dar ne dorim ca la startul play-off-ului să devenim favoriți la promovare și să revenim acolo unde ne este locul, în elita handbalului masculin românesc”, a declarat Cătălin Stoleru.

Deja ai votat!