spot_img
marți, aprilie 23, 2024
AcasăSportNaționalele de cadeți, dominate de luptătorii de la LPS Botoșani!

Naționalele de cadeți, dominate de luptătorii de la LPS Botoșani!

La o săptămână după ce echipa de lupte greco-romane a Liceului cu Program Sportiv (LPS) Botoșani.

Echipa de lupte greco-romane a Liceului cu Program Sportiv (LPS) Botoșani a devenit campioană națională la categoria cadeți. Performanța a fost obținută recent la Năvodari, localitate care a găzduit turneul final al Campionatului Național de lupte.

Luptătorii LPS-ului și-au arătat clasa surclasând echipele similare din Suceava, cu scorul de 22-20 (5-5), Slatina cu scorul de 8-2  și Pitești cu scorul de 7-3.

Din echipa botoșăneană, coordonată de profesorii Victor Baciu, Dan Iacob și Andrei- Drăguțu Sandu, au făcut parte următorii sportivi: Alexandru Ghețău, Alin Olariu, Cristian Iancu, Adrian Șovan, Marian Hăilă, Lucian Cozma, Emanuel Lekner, Teodor Cozma, Adelin Aiftincă, Nicolas Ignătescu, Roberto Lupașcu, Șerban Pavel și Cosmin Haras.

De asemenea, echipa de lupte feminine a LPS Botoșani, pregătită de profesorul Ilie Ungureanu, s-a clasat pe locul al treilea în cadrul Campionatului Național.

Tot în aceeași perioadă și în aceeași locație s-a desfășurat și Finala Campionatului Național Individual de lupte greco-romane, lupte libere  și lupte feminine, atât la categoria de vârstă cadeți cât și la  categoria de vârstă seniori.

Aici, la greco–romane cadeți, luptătorii LPS Botoșani au obținut șase medalii, dintre care una de aur prin George-Lucian Ghețău (cat.60 kg), două de argint prin Cristian- Dumitru Iancu (cat.51 kg) și Teodor-Florin Cozma (cat.65 kg) și trei de bronz, performerii fiind Eduard-Alexandru Ghețău (cat. 45 kg.), Mihăi Hăilă (cat. 55 kg) și Șerban Pavel (cat.110 kg).

Chiar dacă au ratat podiumul, mai mulți sportivi ai LPS-ului au obținut rezultate notabile: Alin Olariu (cat.51 kg.) și Adrian Șovan (cat.55 kg.) au ocupat locul 4, în timp ce Emanuel Lekner (cat. 65 kg.), Roberto Lupașcu (cat.80 kg.) și Eduard Ionescu (cat. 110 kg), clasându-se pe locul 5.

Atât sportivii medaliați la individual, cât și ocupanții locurilor 4 și 5 sunt pregătiți de profesorii Victor Baciu și Dan Iacob.

De asemenea, Liceul cu Program Sportiv Botoșani a ocupat locul al II-lea pe cluburi, la lupte greco romane și locul al III-lea la lupte feminine.

Rezultatul de excepție pentru LPS Botoșani vine la puțin timp după ce luptării pregătiți de echipa de profesorii coordonați de Victor Baciu a devenit campioană națională la categoria de vârstă U15 (n.r. copii cu vârsta de 13–15 ani), competiție desfășurată la Târgu Mureș.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
15 ° C
15 °
10.5 °
59 %
3.6kmh
97 %
mar
14 °
mie
19 °
joi
17 °
vin
16 °
sâm
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...