Racovițan, singurul câștig al „tineretului” după eșecul din Italia!

Fundașul central al FC Botoșani, Bogdan Racovițan, și-a trecut numele pe lista marcatorilor în eșecul pe care reprezentativa de tineret a României a înregistrat-o la Frosione cu selecționata similară a Italiei, scor 4-2.

Apărătorul botoșănean a majorat diferența pe tabela de marcaj a „tricolorilor” în minutul 41, punctând cu o lovitură de cap după un corner, dublând astfel avantajul României luat după autogolul lui Scalvini (min. 29).  Gazdele au reușit să reducă până la pauză din handicap prin Mulattieri (min.43), prima repriză încheindu-se cu scorul de 2-1. Repriza a doua a fost una de uitat pentru elevii lui Bratu, care au încasat trei goluri fără să reușească să marcheze vreunul, Canestrelli reușind hattrick-ul (min. 61,68, 71).

„Mă bucur că mi s-a îndeplinit visul”

Născut în Franța, la Dijon, tânărul internațional al FC Botoșani, Bogdan Racovițan, a ajuns în România la începutul acestui an, semnând un contract cu trupa pregătită de Marius Croitoru. Înainte de a-și începe aventura la FC Botoșani, Racovițan evoluase toată cariera la Dijon. Cu mama franțuzoaică și tatăl român, Bogdan Racovițan a declarat într-un interviu acordat celor de la frf.ro înaintea jocului cu Italia U21, că a știut întotdeauna că viitorul său fotbalistic înseamnă România.

„Mă simt foarte bine. Avem un colectiv bun, atmosfera este foarte bună. Pentru mine a fost tot timpul un obiectiv să ajung sub tricolor. Mă bucur că mi s-a îndeplinit visul. Prima dată când mi s-a cântat imnul am avut emoții. Am fost foarte mândru”, a declarat Bogdan Racovițan, înaintea jocului cu Italia.

Deja ai votat!