sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăSportFC Botoșani tremură pentru locul în play-off » Toate calculele sunt AICI...

FC Botoșani tremură pentru locul în play-off » Toate calculele sunt AICI »»

Victoria surprinzătoare pe care FC Argeș a înregistrat-o runda trecută la Ovidiu cu Farul, scor 1-0, a complicat teribil calculele la play-off.

Dacă sezonul precedent, primul cu 16 echipe în Liga 1 de când campionatul a trecut la sistemul play-off/play-out un număr de 42 de puncte a fost suficient pentru accederea în „top 6”, ultimul loc la „masa bogaților” fiind prins chiar de FC Botoșani, în acest sezon nici măcar 45 de puncte nu ar asigura prezența în play-off.

Opt echipe luptă pentru ultimele patru locuri în „top 6!”

Din punct de vedere matematic, în acest moment cu trei runde înainte de finalul acestei prime părți a campionatului, doar CFR Cluj (67 pct.) și FCSB (59 pct.) sunt calificate în play-off. De la locul 3, pe care se află FC voluntari (46 de puncte) și până la locul 10 pe care se află Sepsi OSK, ierarhia poate suferi modificării spectaculoase pe acest final de campionat, oricare din cele opt formații clasate între locurile 3-10 având șanse la un loc în „top 6”.

Mai multe șanse pentru FC Botoșani!

Aflată pe locul 5, cu 45 de puncte, FC Botoșani nu este sigură de calificarea în „top 6”, elevii lui Marius Croitoru având nevoie matematic în acest moment de încă 4 puncte pentru a fi sigură de locul de play-off și nu sta la mâna rezultatelor.

Șansa FC Botoșani o reprezintă faptul că întâlnește în finalul sezonului regulat două contracandidate. Un succes duminică cu CS Mioveni i-ar putea duce pe băieții lui Croitoru în „top 6”, dacă FC Argeș pierde acasă cu Voluntari. Nu în ultimul rând, gruparea locală ar fi în play-off și cu 3 remize. Interesant este că „indirectele”, ar putea duce FC Botoșani în situația de a accede la „masa bogaților” și cu punctajul actual, condiția fiind ca FC Argeș, formație pe care Papa & co o vor întâlni pe teren propriu în ultima etapă a Ligii 1, aflată pe locul 7, să nu facă mai mult de patru puncte până la finalul „regularului”.

„Directele” joacă un rol decisiv!

Un alt aspect extrem de important în privința luptei la play-off este dat de rezultatele directe, acesta fiind primul criteriu de departajare în cazul în care două sau mai multe formații termină la egalitate de puncte. De notat ar fi că fosta echipă a lui Cornel Șfaițer, Sepsi OSK, are șanse doar la locul 6, deci nu ar intra într-o luptă de la distanță cu gruparea locală pe acest final de campionat.

Aflată la egalitate de puncte cu Universitatea Craiova, FC Botoșani este în avantaj într-un duel cu oltenii la „directe”. De asemenea, echipa lui Croitoru este în avantaj și dacă ar tremina la egalitate cu FC Voluntari sau UTA, însă ar fi dezavantajată la „directe” cu Rapidul, în timp ce cu Farul și FC Argeș mai are de jucat returul.

FCSB, arbitrează lupta la play-off!

FCSB poate influența decisiv numele echipelor care intră în play-off. „Roș-albaștrii” întâlnesc 3 dintre candidatele la Top 6 în ultimele 3 runde: Farul (a), Argeș (d) și Voluntari (a). Primele două meciuri sunt cele mai importante, existând posibilitatea ca ilfovenii să fie deja calificați în ultima etapă.

Rezultate „directe” ale FC Botoșani cu contracandidatele la play-off
FC Botoșani – FC Voluntari (1-1, 1-0)
FC Botoșani – Universitatea Craiova (2-2, 2-1)
FC Botoșani – Farul (0-2; returul va fi pe 3 martie)
FC Botoșani – FC Argeș (1-0; returul va fi pe 7 martie)
FC Botoșani – Rapid (0-2, 1-1)
FC Botoșani – UTA (2-1, 0-0)

Programul candidatelor la play-off:
FC Voluntari (Locul 3 – 46 puncte)

d) FC Argeș
a) CFR Cluj
d) FCSB
Universitatea Craiova (locul 4 – 45 puncte)
a) Chindia Târgoviște
d) CS Mioveni
a) Farul Constanța
FC Botoșani (locul 5 – 45 puncte)
a) CS Mioveni
d) Farul Constanța
a) FC Argeș
Farul Constanța (locul 6 – 42 puncte)
d) FCSB
a) FC Botoșani
d) Universitatea Craiova
FC Argeș (locul 7 – 41 puncte) 
a) FC Voluntari
a) FCSB
d) FC Botoșani
Rapid (locul 8 – 36 puncte)
a) Dinamo
d) „U” Craiova 1948
a) Academica Clinceni
UTA (locul 9 -34 puncte)
a) Academica Clinceni
d) Chindia  Târgoviște
a) CS Mioveni 
Sepsi OSK (locul 10 – 33 puncte) 
a) CFR Cluj
d) Dinamo
a) „U” Craiova 1948

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
11.6 ° C
12.1 °
11.6 °
54 %
3.3kmh
44 %
sâm
14 °
Dum
14 °
lun
7 °
mar
10 °
mie
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

În vremurile astea de război e mai bine să fii prevăzător și să umbli cu casa la tine.

EDITORIAL

În urmă cu ceva timp, la o oră de maximă audiență, un important post de televiziune național ne aducea la cunoștință – în urma...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...