spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăSportCopil şi Tecău au adus României primul punct în meciul cu Spania...

Copil şi Tecău au adus României primul punct în meciul cu Spania (1-2), din Cupa Davis

Perechea română Marius Copil/Horia Tecău a învins cu cuplul Alejandro Davidovich Fokina/Pedro Martinez cu 7-6 (2), 6-4, sâmbătă, la Marbella, iar echipa de tenis a Spaniei conduce România cu 2-1 în calificările Cupei Davis. Potrivit Agerpres, Copil şi Tecău au reuşit să se impună după o oră şi 32 de minute la ceea ce a fost probabil ultimul meci din cariera lui Tecău, care s-a retras din activitate la finalul anului trecut, dar a revenit pentru acest meci.

Spaniolii au început mai bine şi au condus cu 2-0 şi 3-1, dar au urmat trei ghemuri la rând ale românilor. S-a mers cap la cap până în tiebreak, unde Copil şi Tecău au fost mai exacţi şi s-au impus cu 7-2.

În setul al doilea ibericii au avut 3-0 şi 4-1, dar tricolorii au revenit din nou, reuşind o serie de cinci ghemuri şi au obţinut o victorie meritată, care ţine în meci echipa României.

Iniţial, perechea română urma să fie compusă din Nicolae Frunză şi Horia Tecău, dar s-a decis schimbarea lui Frunză cu Copil.

Spania a câştigat vineri cele două meciuri de simplu: Roberto Bautista Agut (33 ani, 15 ATP) a trecut de Gabi Adrian Boitan (22 ani, 721 ATP), cu 6-3, 6-1, iar Carlos Alcaraz (18 ani, 19 ATP) l-a învins pe Marius Copil (31 ani, 261 ATP) cu 6-4, 6-3.

Ultimele două meciuri de simplu, programate sâmbătă, vor fi Roberto Bautista Agut – Marius Copil şi Carlos Alcaraz – Gabi Adrian Boitan.

Ştefan Paloşi completează echipa României, al cărei căpitan nejucător este Gabriel Trifu, iar antrenor este Andrei Mlendea. Din lotul Spaniei mai face parte Pablo Carreno Busta, căpitan fiind Sergi Bruguera.

Spania, care a cucerit de şase ori Salatiera de Argint, are 3-1 în meciurile directe cu România. Câştigătoarea confruntării dintre Spania şi România se va califica în faza finală a Cupei Davis din 2022, care se va desfăşura după noul format, cu 16 echipe, repartizate în patru grupe, cu patru sedii diferite. Primele două clasate în fiecare grupă vor participa apoi la turneul final, într-un oraş care urmează să fie desemnat.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
11.6 ° C
13.2 °
11.6 °
59 %
4.6kmh
96 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...