joi, martie 28, 2024
AcasăSport„Sala Sporturilor”, mândria Stăuceniului: „Toate orele de sport ale elevilor se țin...

„Sala Sporturilor”, mândria Stăuceniului: „Toate orele de sport ale elevilor se țin aici!” (video + foto)

Aflată la doar câțiva kilometri de Botoșani, comuna Stăuceni beneficiază de curând de o bază sportivă modernă, care cuprinde o sală de sport și un teren sintetic de fotbal de dimensiuni normale.

De departe, „Sala Sporturilor”, dotată și cu 180 de locuri pentru spectatori, este mândria locuitorilor din Stăuceni.

Demarate la începutul lunii martie a anului trecut, lucrările pentru construcția acestui obiectiv impunător s-au finalizat spre sfârșitul lui 2021 când sala a și fost dată în folosință.

„Am accesat un proiect pentru finanțarea acestei săli”

Din dorința ca elevii și profesorii din Stăuceni să-și poată desfășura orele de educație fizică și sport într-un mediu adecvat, edilul Stăuceniului, Cozmin Epuraș a introdus în regulamentul de funcționare a acestei săli obligativitatea școlilor ca orele de sport să se desfășoare aici, în condiții civilizate. Astfel, începând din această lună, mai bine de 400 elevi din Stăuceni (clasele I-VIII), dar și cei de la grădiniță, sunt aduși cu microbuzele școlare la sală pentru a-și susține orele de educație fizică și sport.

„Este o sală de sport cu 180 de locuri, cu un teren multifuncțional. Se pot desfășura diverse activități și jocuri sportive precum baschet, volei, handbal, tenis de câmp și minifotbal. Am accesat un proiect pentru finanțarea acestei săli de sport prin Compania Națională de Investiții. Valoarea construcției este de 77 miliarde lei vechi, plus partea noastră de cofinanțare care vine la racordul de sistemul de încălzire, cel electric, racordul la canalizare, la apă și la drum, respectiv amenajarea căii de acces. Se va găsi finanțare, nu ne vom face de râs”, a declarat Cozmin Epuraș.

Teren sintetic realizat în parteneriat cu FRF și FC Botoșani

La doar câteva sute de metri distanță de „Sala Sporturilor”, se regăsește un teren sintetic de fotbal de dimensiuni normale, obiectiv realizat în urma unui parteneriat cu Federația Română de Fotbal și FC Botoșani.

„Este o bază sportivă mai nouă, accesibilă pe orice anotimp și vreme, având în vedere că suprafața este sintetică. Proiectul este realizat în parteneriat cu FRF și FC Botoșani, valoarea fiind de 500 mii de euro. Cât de curând vom finaliza vestiarele și vom găsi varianta ridicării unei tribune pentru a fi omologat la un nivel superior, vorbim de cel puțin liga a 3-a”, a afirmat Cozmin Epuraș.

Planuri pentru încă trei terenuri

Edilul afirmă că în viitorul apropiat, lângă acest teren sintetic, care deja găzduiește antrenamentele formației de Liga 1, FC Botoșani, a echipei de Liga a IV-a din Stăuceni, dar și antrenamentele și meciurile echipelor de junori ale FC-ului și a celor din Stăuceni, se vor mai amenaja încă trei terenuri, dintre care unul cu iarbă la dimensiuni normale, baza sprotivă urmând a deveni astfel una ultramodernă.

„Suntem pe lista sinteză a CNI în care am solicitat o bază sportivă de tip 1 care constă într-un teren cu o suprafață de joc natural, respectiv iarbă și cu două terenuri sintetice, unul de minifotbal și unul multifuncțional, dotate cu vestiare și sală de conferințe. O parte din acest teren este pe o suprafață de pășune a comunei și la ora actuală terenurile cu destinație pentru pășune sunt foarte greu redate pentru a fi construite. Acum lucrăm împreună cu firme de specialitate la documentația de scoatere din circuit agricol a acestei suprafețe de pășune care va fi ocupată de construcția acestei baze sportive de tip 1”, a conchis Cozmin Epuraș.

„FC Botoșani a asigurat managementul proiectului”

Cătălin Anton, președintele FC Botoșani a ținut să-i mulțumească edilului Stăuceniului pentru sprijinul acordat în procesul de pregătire al prim-divizionarei și a echipelor de juniori ai clubului fanion a județului pe acest teren sintetic.

„FC Botoșani a asigurat managementul proiectului de parteneriat între FRF și autoritățile locale în realizarea acestui teren sintetic omologat pentru desfășurarea competițiilor de fotbal. Primăria Stăuceni a asigurat infrastructura (teren, căi acces, fundații, asigurare utilități) și FRF anveloparea terenului sintetic. FC Botoșani s-a implicat nu doar în gestionarea proiectului ci și în finanțarea parțială a unor structuri anexe (împrejmuire gard, vestiare, plase de siguranță, dotări sportive). Ne mai rămâne de finalizat parte de tribuna pentru spectatori. Mulțumim partenerilor noștri pentru eforturile întreprinse și în mod cu totul special domnului primar Cozmin Epuraș”, a declarat Cătălin Anton, președintele FC Botoșani.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
20.5 ° C
21.1 °
15.6 °
53 %
1.3kmh
90 %
joi
21 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...