spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăSportSeminar de excepție de arte marțiale cu Luca „Iroman” Marinello organizat de...

Seminar de excepție de arte marțiale cu Luca „Iroman” Marinello organizat de Cătălin Amariei! (FOTO+VIDEO)

Sala „G&B Gold Gym Fitness Center” din municipiu a găzduit recent un seminar de arte marțiale, organizat de Cătălin Amariei, instructorul Clubului Sportiv (CS) Jun Fan Kuen Botoșani, la care invitat de onoare a fost maestrul italian Luca „Ironman” Marinello.

La eveniment au participat alături de currsanți ai cluburilor și instructori de arte marțiale din Sibiu, Piatra-Neamț și Bacău.

Evenimentul a fost împărțit în două ședințe de câte trei ore. Prima parte s-a adresat în special instructorilor și elevilor avansați, iar a doua parte a fost deschisă tuturor practicanților și s-a axat în principal pe conexiunea dintre tehnicile de baza și autoapărare.

La finalul seminarului, s-au acordat 7 medalii de onoare din partea Federatiei de Jeet Kune Do Române, dintre care patru au fost primite de botoșănenii legitimați la Clubului Sportiv (CS) Jun Fan Kuen: Ramona Chelariu, Bogdan Biliuță, Ciprian Purnichi și Bogdan Ciubotariu. De asemenea, instructorul clubului botoșănean Si-Fu Cătălin Amariei  fost promovat la un grad superior.

„Am studiat mereu și studiez cu cei mai buni”

Instructorul Clubului Sportiv (CS) Jun Fan Kuen a dezvăluit la finalul evenimentului că întâlnirea cu maestrul Marinello a fost una activă, la care au putut participa și cei care nu s-au înscris la eveniment, la finalul seminarului maestrul răspunzând mai bine de o oră întrebărilor celor prezenți și oferind  autografe.

„Eu nu le știu pe toate. Am studiat mereu și studiez cu cei mai buni. Mi-am dorit mult să realizez acest seminar, să pot învăța noi tehnici și metode, iar cei care frecventează cursurile mele de autoapărare să vadă și să simtă pe pielea lor ce înseamnă un maestru adevărat.

Ultima mea întâlnire cu Si-Fu Luca a fost în Italia în anul 2020 la un seminar cu elevul și prietenul lui Bruce Lee, Dan Inosanto (n.r. eveniment prezentat în exclusivitate la vremea respectivă de Monitorul de Botoșani). Am fost partenerul său de lucru și am făcut unele planuri pentru un seminar în Romania. Era în plina pandemie și sălile au fost închise la 10 zile după acel seminar. Ulterior, când măsurile anticovid au fost ridicate, am pus toate detaliile la punct și în cele din urmă am reușit să organizez acest eveniment”, a declarat Si-Fu Cătălin Amariei, instructorul Clubului Sportiv (CS) Jun Fan Kuen.

Botoșăneanul a dezvăluit că pe maestrul Luca Marinello, l-a cunoscut în anul 2006 când acesta a organizat un mare eveniment în Milano, un stagiu cu Si-Gung Taky Kimura (elevul lui Bruce Lee cu cel mai mare grad acordat de acesta). Din ianuarie 2007 a devenit în mod oficial elevul său, iar în prezent este certificat ca a treia generație de instructori JKD și este reprezentant în Romania al IMB Academy (IMB=International Martial Arts and Boxing) începând cu anul 2018.

Cine este Si – Fu Luca „Ironman” Marinello »»

Si-Fu Luca Marinello a început practicarea artelor marțiale în 1979 cu un stil tradițional de Kung Fu, continând cu stiluri precum Judo, box, Eskrima, Muay Thai, Brazilian Ju Jutsu, Krav Maga, etc. În 1999 el a pus bazele unei organizații de arte marțiale – „JKD Italy Foundation”, care în 2003  a devenit „Marinello Academy”. Consultant al trupelor speciale de poliție pe probleme de luptă corp la corp, a susținut în 2016 un seminar cu forțele speciale ale poliției din Thailanda. Si-Fu Luca Marinello este consultant și preparator fizic pentru trupele militare, dar a avut și acțiuni împreună cu carabinierii și flash mob pe tema „Stop violenței asupra femeilor”. Marinello a fost certificat ca instructor de către regretatul Grandmaster Richard Bustillo, unul dintre cei mai buni elevi pe care i-a avut Bruce Lee.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.9 ° C
10 °
8.2 °
97 %
1.3kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
15 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...