vineri, septembrie 30, 2022
AcasăSportBotoşăneanca Simona Radiş, reacţie acidă la adresa oficialilor din Ministerul Sportului: „Le...

Botoşăneanca Simona Radiş, reacţie acidă la adresa oficialilor din Ministerul Sportului: „Le urăm vacanţă plăcută în continuare” (video)

Delegația României de la CE de Canotaj s-a întors de la Munchen cu 8 medalii, între care 5 de aur. La două dintre cele cinci a contribuit şi botoşăneanca Simona Radiş. Niciun oficial al Ministerului Sportului nu a fost prezent însă la sosire, ceea ce a provocat nemulțumirea sportivilor.

Echipa României a reuşit în acest an cel mai strălucitor bilanț din istoria participărilor la întrecerile continentale. La Olympia Regatta Center de lângă Munchen românii au câştigat un total de 8 distincții. Cinci de aur și trei de bronz, și locul secund în clasamentul pe medalii, după Marea Britanie. Pe lângă medalii, România a fost prezență în finale la 9 din cele 11 probe la care am avut reprezentanți.

Luni, delegația a revenit din Germania, însă niciun oficial din minister nu a întâmpinat delegaţia de sportivi. Potrivit GSP, pe aeroportul Henri Coandă nu s-a aflat nici ministrul Sportului, Eduard Novak, nici vreun al oficial al instituției. Reacţia sportivilor nu s-a lăsat prea mult aşteptată, botoşăneanca dublă medaliată cu aur spunându-şi nemulţumirea. „Le urăm vacanţă plăcută în continuare, să ne urmărească la televizor. Probabil că trebuie mai multe rezultate, iar dacă vom reuşi atunci sper că vor face un mic deranj şi vor veni aici alături de noi”, a spus Simona Radiş, potrivit GSP, campioană europeană și la dublu rame, dar și cu barca de 8 plus 1.

„Sper ca după Mondiale să ne aştepte şi pe noi oficialii”

De aceeaşi părere a fost şi colega sa de barcă, Ancuţa Bodnar, cele două fiind și campioane olimpice la Tokyo. Aceasta a precizat că şi-ar fi dorit ca la festivitate să fie prezent şi un oficial din cadrul Ministerului Sportului.

Mădălina Bereş, medaliată cu aur şi bronz la Campionatele Europene de la Munchen, s-a arătat și ea nemulţumită, declarând că speră ca măcar după Mondialele de luna viitoare oficialii din Guvern să întâmpine lotul de canotaj aşa cum au făcut în cazul dublului campion mondial la înot, David Popovici. „Noi ne bucurăm că este presa aici şi că performanţele noastre ajung acolo unde trebuie, adică la familiile noastre şi la iubitorii sportului. Sper ca după Mondiale să ne aştepte şi pe noi oficialii din Guvern, aşa cum l-au aşteptat şi pe David Popovici. Ne simţim foarte bine că am reuşit să aducem României atât de multe rezultate frumoase la Europene. Ne-am dori să reuşim aceste rezultate şi la Mondiale”, a spus Mădălina Bereş, medaliată cu aur la 8+1 feminin şi cu bronz la patru rame feminin.

Foto. FR Canotaj

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
12.3 ° C
17.6 °
12.2 °
86 %
2.1kmh
32 %
vin
24 °
sâm
27 °
Dum
17 °
lun
17 °
mar
12 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Pentru că șoferii continuă să nu respecte indicatoarele rutiere, s-a trecut la următorul nivel.

EDITORIAL

Timpul ne face mereu surprize, dar nu toate îmbucurătoare. Iată, acum ne-a adus vestea tristă, logic posibilă, dar mereu neașteptată și cutremurătoare în cazul...

GÂNDUL ZILEI

Eminescologii toți Au dileme foarte mari: Oare plopii fără soț Or fi fost … celibatari? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...