vineri, aprilie 19, 2024
AcasăSportMeciuri decisive în Grupa C. Programul, televizările, clasamentul și calculele la calificare!

Meciuri decisive în Grupa C. Programul, televizările, clasamentul și calculele la calificare!

Astăzi de la ora 21:00, vor avea loc meciurile etapei a III-a a Grupei C de la Cupa Mondială din Qatar: Polonia – Argentina și Arabia Saudită – Mexic.

Victoriile bifate la „indigo” în runda precedentă de Argentina și Polonia cu Mexic respectiv Arabia Saudită, scor 2-0, au făcut ca toate cele patru echipe ale Grupei C să aibă șansă la calificare în fazele superioare ale competiției înaintea ultimei etape a grupe.

Lider este Polonia cu 4 puncte, urmată de Argentina și Arabia Saudită, ambele cu 3 puncte și Mexic cu un punct.

Polonia este sigură de calificare dacă obține cel puțin un punct din duelul cu Argentina, dar merge mai departe și în cazul unei înfrângeri la limită, cu condiția ca în celălalt meci, Mexic – Arabia Saudită, să nu învingă saudiții.

Messi & co au nevoie de victorie pentru a fi siguri de calificare. Dacă termină nedecis cu Polonia, argentinienii trebuie să spere la un rezultat de egalitate și în cealaltă partidă sau ca Mexic să nu învingă la mai mult de patru goluri diferență. În schimb o victorie a Arabiei Saudite contra mexicanilor coroborat cu o remiză în Polonia – Argentina, i-ar trimite pe sud-americani acasă. De asemenea în cazul în care Polonia se impune în meciul direct, Argentina ratează orice șansă de calificare.

Mexic are doar varianta victoriei, însă un succes la limită o califică doar dacă Argentina pierde. În orice alt scenariu, mexicanii sunt nevoiți să învingă la cel puțin patru goluri diferență.

Arabia Saudită va juca în optimi cu siguranță dacă se impune în fața Mexicului, iar la egal trebuie să spere ca Polonia să o învingă pe Argentina.

De evidențiat ar fi că primul criteriu de departajare în caz de egalitate de puncte la Cupa Mondială din Qatar este golaverajul.

Program Grupa C
-etapa I
Argentina – Arabia Saudită 1-2
Mexic – Polonia 0-0
-etapa II
Polonia – Arabia Saudită 2-0
Argentina – Mexic 2-0
-etapa III
30 noiembrie, ora 21:00 (TVR1): Polonia – Argentina
30 noiembrie, ora 21:00 (TVR2): Arabia Saudită – Mexic *
*) meciul va fi în reluare pe TVR 1 de la ora 03:15.

Clasament Grupa C
1 Polonia 2 1 1 0 2-0 4 pct.
2 Argentina 2 1 0 1 3-2 3
3 Arabia Saudită 2 1 0 1 2-3 3
4 Mexic 2 0 1 1 0-2 1

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
5.8 ° C
7.6 °
5.5 °
82 %
2.1kmh
46 %
vin
5 °
sâm
14 °
Dum
11 °
lun
12 °
mar
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...