spot_img
luni, aprilie 29, 2024
AcasăSportLuptă în patru pentru ultimul loc de play-off

Luptă în patru pentru ultimul loc de play-off

Miza acestui final de sezon „regular” din SuperLigă o reprezintă locul 6, ultimul care duce în play-off.

Cum primele cinci clasate în SuperLigă, Farul (55 puncte), CFR Cluj (53 puncte), FCSB (48 puncte), Rapid (46 puncte) și Univ. Craiova (45 puncte) sunt sigure de locul în play-off, unde vor lupta pentru titlul de campioană, miza acestui final de „regular” o reprezintă locul 6 ocupat de Sepsi OSK cu 38 de puncte.

Locul ocupat de covăsneni, este vânat în acest final de „regular” de „U” Craiova 1948 (locul 7 -33 puncte), Petrolul (locul 8 – 33 puncte), și FC Botoșani (locul 9 – 31 puncte).

Cu toate că au un avans de patru puncte cu patru runde față de „U” Craiova 1948 și Petrolul și de șapte puncte față de FC Botoșani, trupa lui Cristiano Bergodi are un program mult mai dificil pe acest final de „regular” decât contracandidatele la ultimul loc eligibil de play-off, și va avea de tras din greu pentru a-și menține poziția în clasament.

De notat ar fi că Sepsi OSK este fără victorie pe teren în 2023, iar la finalul partidei de pe „Municipal” de luni cu FC Botoșani, Laszlo Diosegy, patronul covăsnenilor, a ținut să tragă un semnal de alarmă, afirmând că nu știe cât timp se mai poate ține pe locul 6 echipa sa având în vedere că a uitat să mai câștige.

„Este o luptă foarte strânsă. Din păcate, noi încet, încet ne îndepărtăm de obiectiv. Trei meciuri cu un singur punct… nu știu cât mai rezistăm pe locul 6. Nu vorbim de postul lui Bergodi dar ceva trebuie să schimbăm fiind că se vede că s-a întâmplat ceva în sânul echipei”, a declarat Laszlo Diosegy.

De altfel, Valeriu Iftime, finanțatorul FC Botoșani, a scos după meciul de pe „Municipal” Sepsi din ecuația luptei la locul 6, afirând că pentru acest loc de play-off lupta se va da între „U” Craiova 1948 și echipa pregătită de Flavius Stoican.

„În play-off este greu de ajuns, trebuie noroc mult. Bine, nici Sepsi nu este echipă de play-off. Noi cred că o să ne luptăm cu „U” Craiova 1948. Acum să vedem ce facem în deplasare la Cluj. Trebuie să câștigăm meciul”, a declarat Valeriu Iftime.

Bookmakerii însă îl contrazic pe finanțatorul FC Botoșani. La pariuri, specialiștii îi văd deja pe covăsneni în plau-off, aceștia având o cotă de 1.03 pentru a se menține pe locul 6, față de 50.00 cât are gruparea locală pentru a atinge acest obiectiv.

Program Sepsi OSK (Locul 6 – 38 puncte)
Sepsi OSK – FC Hermannstadt
Farul – Sepsi OSK
Sepsi OSK – CFR Cluj
FCSB – Sepsi OSK

Program „U” Craiova 1948 (Locul 7 -33 puncte)
„U” Craiova 1948 –  CS Mioveni
Chindia – „U” Craiova 1948
„U” Craiova 1948 – FC Botoșani
FC Hermannstadt – „U” Craiova 1948

Program Petrolul (Locul 8 – 33 puncte)
Petrolul – CFR Cluj
FCSB – Petrolul
Univ. Craiova – Petrolul
FC Argeș – Petrolul

FC Botoșani (locul 9 – 31 puncte)
„U” Cluj – FC Botoșani
FC Botoșani – Rapid
„U” Craiova – FC Botoșani
FC Botoșani – CS Mioveni

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
15.8 ° C
16.6 °
15.6 °
79 %
1.7kmh
0 %
lun
20 °
mar
20 °
mie
21 °
joi
22 °
vin
23 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Antrenorul FC Botoșani cățărat pe gard pentru ultimele indicații la meciul cu Dinamo.

EDITORIAL

De când am intrat în Uniunea Europeană banii au curs gârlă, mult peste 70 de miliarde de euro, continuă să vină și vor mai...

EPIGRAMA ZILEI

S-a enervat și a urlat De s-a cutremurat orașul Când și-a găsit soțul în pat Cu ... iepurașul!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...