vineri, martie 29, 2024
AcasăSportAstăzi, ora 17.30: FC Botoșani – CS Mioveni

Astăzi, ora 17.30: FC Botoșani – CS Mioveni

FC Botoșani – CS Mioveni, va avea loc astăzi, 10 martie, de la ora 17:30 pe „Municipal”, duelul urmând a se disputa în prologul ultimei runde a acestui „regular”. În tur, cele două au terminat nedecis, scor 0-0.

Duelul care va deschide această ultimă etapă a sezonului regular în SuperLigă, este unul care se va reedita și în play-out, unde cele două vor lupta pentru salvarea de la retrogradare. La startul jocului, FC Botoșani ocupă locul 12 cu 31 de puncte, cu zece peste CS Mioveni care închide clasamentul SuperLigii.

După un start lansat în 2023, cu trei victorii din tot atâtea posibile, moldovenii au intrat într-un con de umbră, nereușind să socată decât un singur punct din ultimele cinci meciuri susținute, cel de pe teren propriu cu Sepsi OSK, scor 1-1.

Patru eșecuri suferite de FC Botoșani

Runda precedentă, formația pregătită de Flavius Stoican a cedat la limită în Bănie cu „U” Craiova 1948, scor 1-0, suferind astfel al patrulea eșec din ultimele cinci runde, precedentele fiind cu UTA (1-3) și „U” Cluj (1-2) în deplasare și Rapid (1-2) pe teren propriu, „giuleștenii” impunându-se însă cu mult noroc, printr-un gol marcat în minutul 90+4.

Pentru  jocul cu Mioveni, Stoican nu va conta pe Alex Țigănașu și Andrei Patache, ambii accidentați. În lot va reveni însă Alin Șeroni, care nu va juca din primul minut, fundașul central reluându-și antrenamentele abia de câteva zile.

De partea cealaltă CS Mioveni vine pe „Municipal” după victoria de pe teren propriu cu Chindia, scor 2-0. Pentru „lanternă”, acesta a fost primul succes după cinci etape consecutive fără victorie, seria cuprinzând trei egaluri şi două eşecuri. Chiar dacă dețin în continuare „lanterna” SuperLigii, cu 21 de puncte, „galben- verzii” și-au mărit considerabil șansele de a evita retrogradarea directă, apropiindu-se înaintea ultimei runde a „regularului” la doar șase puncte de UTA, formație aflată pe locul 14, loc de baraj, ecartul urmând a se reduce la jumătate la intrarea în play-out. Nicolae Dică nu are nicio problemă de lot și va putea alinia în Moldova cel mai bun 11 de care dispune.

Botoșănenii se exprimă mai bine acasă decât în deplasare!

Flavius Stoican este condamnat să-și învingă fosta echipă pentru a termina prima parte a acestui campionat pe un loc cât mai bun care să-i ofere în play-out avantajul de a susține mai multe meciuri pe teren propriu decât în deplasare.

Dacă pe teren advers, cu excepția jocului de la Pitești cu FC Argeș pe care l-au câștigat cu 2-0, au avut evoluții modeste, în schimb pe teren propriu, Sebi Mailat & co au o cu totul altă atitudine. La Botoșani, „roș-alb-albaștrii” au fost cu Stoican la timonă egalii celor de la CFR Cluj (1-1) și Sepsi (1-1), au învins mai clar decât o arată scorul (1-0), Univ. Craiova și s-au distrat cu Petrolul (5-0), echipe mult mai valoroase decât adversara din ultima etapă a „regularului”.

Cu trei puncte câștigate în acest meci, botoșănenii ar putea face un salt de câteva locuri bune în clasament și de a aborda cu un moral de fier bătăliile din play-out. Acesta este și motivul pentru care ne așteptăm ca băieții lui Flavius Stoican să dea totul în cele 90 de minute de joc și să-și treacă în cont cele trei puncte puse în joc.

Partida FC Botoșani – CS Mioveni va începe la ora 17:30 și va fi în direct pe Digi Sport, Prima Sport și Orange Sport.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
16 ° C
16.1 °
14.4 °
57 %
12.1kmh
62 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta Consiliului Județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...