sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăSportAstăzi, ora 14.30: FC Botoșani – Chindia. Victoria, singura variantă luată...

Astăzi, ora 14.30: FC Botoșani – Chindia. Victoria, singura variantă luată în calcul pe „Municipal”

FC Botoșani – Chindia va avea loc astăzi, 18 martie, ora 14:30 pe „Municipal” și va conta pentru prima etapă a play-out-ului SuperLigii, ediția 2022-2023.

Cele două formații pleacă la egalitate de puncte în acest play-out, ambele având o zestre de 16 puncte. Băieții noștri au însă ascendent moral asupra dâmbovițenilor pe care i-au învins pe „Municipal” în turul „regularului”, scor 3-2,  terminând nedecis în returul de pe „Ilie Oană” din Ploiești, scor 2-2, Chindia evitând eșecul printr-un gol marcat în minutul 90+4.

Grație celor două rezultate din acest „regular” de care am amintit, FC Botoșani a rămas neînvinsă în ultimele șase „directe” cu Chindia, seria cuprinzând trei victorii și trei remize.

Referitor la forma de moment, ambele formații sunt fără victorii în SuperLigă de șase meciuri, perioadă în care botoșănenii au bifat două remize și patru eșecuri iar dâmbovițenii patru egaluri și două înfrângeri.

Pentru duelul de astăzi, Flavius Stoican nu va conta pe Eduard Pap, singurul integralist al „regularului” de la FC Botoșani urmând a fi suspendat din cauza cumului cartonașelor galbene, locul său între buturi urmând a fi luat de Răzvan Ducan. În schimb, vestea bună pentru Stoican o reprezintă revenirea la antrenamente a fundașlui stânga Alexandru Țigănașu, acesta având, în funcție și de cum va răspunde la antrenamentele din această săptămână, șanse mari de a fi titular în duelul de astăzi. De asemenea, Alin Șeroni și Andrei Patache, jucăători care au revenit după accidnetări și au bifat câteva minute pe finalul jocului cu CS Mioveni din ulltima rundă a „regularului” sunt la potențial 100%, urmând a fi pe teren din primul minut.

De artea cealaltă, Toni Petrea nu are nicio problemă importantă, urmând a trimite în teren cel mai bun 11 de care dispune.

E clar că lupta pentru salvarea de la retrogradare în acest play-out al SuperLigii, în care vom debuta pe teren propriu, se anunță a fi extrem de încinsă în acest sezon, orice meci fiind o adevărată finală pentru supraviețuire. După înjumătățirea punctelor, la startul play-out-ului, între locul 2 și locul 10, diferența este de doar 7 puncte, astfel că fiecare echipă poate ajunge în subsolul clasamentului în cazul unei serii nefaste, cum la fel de bine poate ajunge și pe unul din primele două locuri, care ar putea să le propulseze într-un final în Conference League.

Partida FC Botoșani – Chindia va începe la ora 14:30 și va fi în direct pe Digi Sport, Prima Sport și Orange Sport.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
0.9 ° C
4.6 °
-0 °
94 %
1.4kmh
16 %
sâm
14 °
Dum
14 °
lun
8 °
mar
12 °
mie
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...