marți, martie 19, 2024
AcasăSportEdward Iordănescu, mulțumit: „După doi ani de zile legăm două rezultate pozitive”

Edward Iordănescu, mulțumit: „După doi ani de zile legăm două rezultate pozitive”

Selecţionerul Edward Iordănescu a declarat la finalul partidei cu Belarus, câştigată cu 2-1, din preliminariile EURO 2024, că victoria este meritată, dar rezultatul este mincinos având în vedere că „tricolorii” au mai avut alte 3-4 mari ocazii de a marca.

„Un lucru pozitiv, pe lângă faptul că am luat punctele, a fost jocul în multe momente, mai ales în repriza a doua când puteam să facem 3-0 şi puteam să vorbim altfel. În continuare ne lipseşte maturitatea şi chiar pragmatismul, dar consider că rezultatul nu este în conformitate cu jocul, pentru că adversarul a avut o ocazie, a marcat, noi am mai avut cel puţin trei-patru ocazii, au fost situaţii importante, pe care le-am irosit.

Dacă făceam 3-0 cu siguranţă aveam un final de joc mult mai liniştit. După doi ani de zile legăm două rezultate pozitive, aşadar mergem înainte cu putere şi ne uităm cu interes spre iunie. Aţi văzut după felul în care s-au bucurat băieţii, cam ce atmosferă este în vestiar. Îmi pare rău şi pentru Denis Alibec că nu a marcat, pentru că merita. Cred că se închidea tot dacă ar fi marcat. Toţi au muncit. În prima repriză au fost foarte buni, în repriza a doua am pierdut timp”, a declarat Iordănescu.

„Este foarte important cum vom gestiona”

Selecţionerul consideră că meciurile din iunie, când România va întâlni Kosovo şi Elveţia, vor fi decisive în ceea ce priveşte soarta calificării.

„Consider că acţiunea din iunie poate să rezolve în mare parte situaţia calificării, pentru că în octombrie avem iar dubla Belarus cu Andorra. Este foarte important cum vom gestiona, trebuie să ne ajutăm singuri şi dacă vom fi ajutaţi şi de jocul rezultatelor cu atât mai bine”, a conchis Iordănescu jr.

După două etape, Elveţia şi România ocupă primele poziţii în clasamentul Grupei I, cu câte 6 puncte, urmate de Kosovo, 2 puncte, Andorra şi Israel, cu câte 1 punct şi Belarus, cu 0 puncte.

În luna iunie vor avea loc următoarele meciuri din această campanie, pe 16 iunie Andorra – Elveţia, Belarus – Israel şi Kosovo – România, iar pe 19 iunie Belarus – Kosovo, Israel – Andorra şi Elveţia – România.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
1.6 ° C
1.7 °
0.5 °
89 %
2.7kmh
60 %
mar
5 °
mie
5 °
joi
8 °
vin
10 °
sâm
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Se lucrează în grup, că o parte din angajați trebuie să supravegheze trecătorii.

EDITORIAL

Pe vremea când Petre Daea a transformat Ministerul Agriculturii într-o veritabilă scenă pentru interminabilele lui spectacole de stand up comedy, marea întrebare a unora...

EPIGRAMA ZILEI

Cât de tont poate să fie Nu am nicio îndoială, Că pe lâng-a lui soție Și-aparențele-l înșeală…   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...