spot_img
duminică, mai 5, 2024
AcasăSportAstăzi, ora 18.45: FC Botoșani – UTA. Victoria aduce rocada în clasament...

Astăzi, ora 18.45: FC Botoșani – UTA. Victoria aduce rocada în clasament cu „Bătrâna Doamnă”

FC Botoșani – UTA va avea loc sâmbătă, 23 septembrie, de la ora 18:45 pe „Municipal”, partida contând pentru runda a X-a din SuperLigă.

Cele două formații sunt vecine de clasament înaintea confruntării de pe „Municipal”. Gazdele dețin „lanterna roșie” a SuperLigii, cu cinci puncte, fiind fără victorie în acest campionat, contraperformanță reușită doar de Oțelul Galați, în timp ce oaspeții ocupă locul 15 cu 7 puncte, având și o restanță.

Runda precedentă, FC Botoșani a terminat nedecis, scor 1-1, derby-ul din Copou cu Poli Iași. A fost al doilea rezultat de egalitate bifat de gruparea „roș-alb-albastră” cu Dan Alexa pe bancă, primul fiind în urmă cu două runde pe „Municipal” cu FC Hermannstadt, scor 2-2. Celelalte trei remize ale moldovenilor au fost înregistrate cu Petrolul (1-1) și Oțelul (0-0) pe teren propriu și Rapid (2-2) în deplasare. În celelalte patru partide susținute în acest campionat, FC Botoșani a cedat cu FC Voluntari (2-1), Dinamo (1-0) și CFR Cluj (3-1) în deplasare și FCU 1948 pe „Municipal” (1-0).

Listă cu absenţi

Sâmbătă, contra arădenilor, Dan Alexa nu va conta pe Jean Armel Boza Drole și Fabrice Olinga, ambii suspendați, cei doi îngroșând astfel lista absenților care îi mai cuprinde pe Sebastian Mailat, Andrei Dragu, Sekou Camara, Charles Pedro și Rijad Sadiku, toți accidentați.

De partea cealaltă UTA vine pe „Municipal” după eșecul de pe teren propriu cu „U” Cluj, scor 1-0, arădenii suferind astfel a doua înfrângere consecutivă în SuperLigă după cea de la Sf. Gheorghe cu Sepsi OSK, scor 1-0. Pe lângă cele două eșecuri, „Bătrâna Doamnă” a mai cedat în acest campionat disputele cu CFR Cluj (3-1) din propriul fief, FC Hermannstadt (2-1) și Universitatea Craiova (3-0) din deplasare. Cele șapte puncte din clasament ale „alb-roșilor” au fost obținute în urma remizei cu Oțelul de la Galați (1-1) și a victoriilor de la Arad cu Poli Iași (1-0) și FCSB (2-1).

Arădenii nu vor conta la Botoșani pe Markov și Stroungis, cei doi fundași centrali fiind accidentați, dar nici pe Reagy Ofosu, fiind greu de crezut că jucătorul care a evoluat în trecut și pentru FC Botoșani va fi legitimate (n.r. trebuie să îi vină cartea verde din Arabia Saudită) și ultimul venit Ibrahima Conte, care rămâne la Arad nefiind încă legitimat.

Sezonul trecut, UTA s-a impus în „regular” atât în turul de la Botoșani, scor 2-1, cât și în returul de la Arad, scor 3-1, moldovenii câștigând în play-out pe terenul „Bătrânei Doamne” cu 2-0.

Partida de pe „Municipal” dintre FC Botoșani și UTA va avea loc sâmbătă de la ora 18:45, disputa fiind transmisă în direct de Digi Sport, Prima Sport și Orange Sport.

Echipe probabile: FC Botoșani – UTA

FC Botoșani: R. Ducan – R. Benzar, Pius, Șeroni, Țigănașu – Ed. Florescu, V. Dican – Cărăușu, C. Casap, K. N’Goma – Ilicic
Antrenor: Dan Alexa
UTA: Fl. Iacob – Rodrigues, Stolnik, Benga, Abeid – Freitas, Marku – R. Pop, Fabry, Micovschi – Cooper
Antrenor: Mircea Rednic

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
22.7 ° C
22.7 °
21.6 °
35 %
2.4kmh
58 %
Dum
22 °
lun
25 °
mar
24 °
mie
13 °
joi
11 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...