spot_img
sâmbătă, mai 4, 2024
AcasăSportAstăzi, ora 21.00: FC Botoșani – Rapid

Astăzi, ora 21.00: FC Botoșani – Rapid

FC Botoșani – Rapid, va avea loc astăzi, 28 septembrie, de la ora 21:00 pe stadionul „Municipal” din Botoșani, partida urmând a conta pentru prima etapă Grupa B din Cupa României, ediția 2023-2024.

Partida de la Botoșani, va conta pentru prima rundă a Grupei B din Cupa României, grupă care le mai cuprinde pe CSM Alexandria, CFR Cluj, CSA Steaua și „U” Cluj. În prima etapă din această grupă, pe lângă acest duel se vor mai disputa CSM Alexandria – CFR Cluj și CSA Steaua – „U” Cluj.

Cele două echipe abordează duelul din Moldova cu stări de spirit diametral opuse. FC Botoșani nu a reușit să scape de „lanterna roșie” a SuperLigii nici după disputa cu UTA din week-endu-ul trecut, meci pe care l-a terminat nedecis 2-2, fiind egalați în al șaptelea minut al prelungirilor. Astfel, botoșănenii au ratat șansa de a bifa primul succes în acest campionat, rămânând pe ultimul loc în SuperLigă cu 6 puncte obținute în urma a șase remize și patru eșecuri. De notat ar fi că Dan Alexa a rămas în continuare fără înfrângere dar și fră victorie pe banca Botoșaniului, bifând trei remize: 2-2 cu FC Hermannstadt și UTA pe teren propriu și 1-1 cu Poli Iași în Copou.

De partea cealaltă, Rapid vine pe „Municipal” după o reprezentație de gală în SuperLigă, subordonând CFR Cluj, scor 3-1, la capătul unui joc în care „giuleștenii” au făcut realmente spectacol în al doilea mitan, având o evoluție entuziasmantă. Cu 18 puncte în dreptul lor, bucureștenii ocupă locul 3 în SuperLigă, fiind la șapte lungimi de liderul FCSB și la un punct de CFR Cluj, ardelenii fiind pe locul 2 în clasament, având însă și un meci mai puțin disputat.

Pentru a accede în grupele Cupei României, FC Botoșani a fost nevoită să joace un tur preliminar, pe care l-a trecut fără emoții la Mioveni, în fața fostei prim-divizionare cu scorul de 2-0. De partea cealaltă, bucureștenii au fost lipsiți de emoțiile unui tur preliminar, asigurându-și prezența la startul acestei faze a competiției în urma clasării avute sezonul trecut în SuperLigă.

Ultimul „direct” dintre cele două a fost spectaculos, terminându-se 2-2, bucureștenii salvând un punct pe final de meci după ce FC Botoșani avea 2-1 pe tabela de marcaj în minutul 82 prin reușita lui Dugandzic, croatul plecând între timp în Arabia Saudită.

Partida de pe „Municipal” dintre FC Botoșani și Rapid, contând pentru prima rundă a Grupei B din Cupa României, va începe la ora 21:00 și va fi transmisă în direct de Digi Sport și Prima Sport.

Echipe probabile: FC Botoșani – Rapid
FC Botoșani
: Ducan – Adams, Pius, Mutumbo, Țigănașu – Dican, Cioiu – Jaly, G. David, Pinson – Drole
Antrenor: Dan Alexa
Rapid: Moldovan – Onea, Cr. Săpunaru, Cristea, Borza – Albu, Kait – Petrila, Cîrjan, Papeau – Rrahmani
Antrenor: Cristiano Bergodi

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
14.5 ° C
15.5 °
14.4 °
60 %
3kmh
30 %
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
25 °
mie
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...