vineri, mai 10, 2024
AcasăSportPerspectivele României pentru calificarea la EURO 2024

Perspectivele României pentru calificarea la EURO 2024

Egalul dintre Israel și Elveția, scor 1-1, le oferă tricolorilor șanse mari a obține calificarea la EURO 2024. În urma acestui rezultat, România, cu 16 puncte în grupa I, se află într-o poziție favorabilă, având 4 puncte avans față de ocupanta locului 3, Israel, care a acumulat doar 12 puncte.

Inclusiv criteriile de departajare favorizează România: în caz de egalitate de puncte, contează mai întâi rezultatele meciurilor directe, unde România stă mai bine, iar apoi se ia în calcul golaverajul.

Tricolorii sunt favoriți în meciul din Ungaria contra Israelului, având o cotă medie de  ~2.50 la victorie la casele de pariuri agregate de Cote-Pariuri.

România are două variante principale pentru a se califica la turneul final din Germania:

  1. Varianta optimistă: Dacă România obține un egal sau o victorie în meciul cu Israel, calificarea este asigurată matematic înainte de ultima partidă din preliminarii, împotriva Elveției.
  2. Varianta pesimistă: În cazul unei înfrângeri cu Israel, România trebuie să învingă Elveția, sau să spere că Israelul nu se va impune în fața Andorrei.

Interesant este că pentru România, o victorie împotriva Elveției ar garanta nu doar calificarea, ci și primul loc în grupă, indiferent de rezultatele celorlalte meciuri.

Fostul internațional român, Florin Prunea, a analizat starea adversarilor după egalul israelienilor: „E clar că vom avea un meci foarte greu cu siguranță. Ce mă îngrijorează e zâmbetul jucătorilor israelieni. Sunt fericiți, râd. Asta e o stare de bine. Trebuie să facem un singur punct. Suntem numai și numai la mâna noastră. Trebuie să fim concentrați, altfel vom avea mari probleme.”

Bogdan Stelea, fostul portar al „Generației de Aur”, crede că România trebuie să profite de probleme cu care se confruntă principala contracandidată la locul secund în grupa I:

„Israelul nu e deloc într-o situație bună, mai ales din punct de vedere al moralului. Chiar nu au cum să nu fie afectați de tot ce li se întâmplă, iar asta cu siguranță că o să îi condiționeze. Totuși se pot întâmpla multe. Motivația lor poate fi foarte mare și se pot mobiliza la meciul cu noi, pentru că până la urmă acesta e cel mai important.

Nu trebuie să le dăm șanse să își facă jocul, dar sincer să fiu nu e diferență foarte mare de valoare între noi și ei. Totuși nu cred că avem vreun jucător care să joace la nivelul unde sunt ai lor. Cert e că noi stăm mai bine în clasament, avem un ascendent moral, suntem mult mai odihniți ca ei, plus că avem liniște. Trebuie să profităm la maximum de toate aceste lucruri.

Nu trebuie să ne culcăm pe o ureche pentru că nu suntem noi superiori Israelului. Ca valoare individuală suntem chiar sub ei. Eu nu îmi aduc aminte un meci de-al nostru cu o echipă cu care ne batem la calificare și în care noi să avem inițiativa. I-am dominat doar în momentul în care ei au lăsat garda jos”, a spus Bogdan Stelea, conform Fanatik.

Fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, este convins că meciul din Ungaria contra Israelului va fi unul solicitant, dar cu toate acestea, crede că naționala noastră se va califica la Euro 2024:

„Părerea mea este că ne vom califica. Dacă și acum pierdem calificarea, înseamnă că chiar suntem niște tâmpiți. Am zis întotdeauna că în compania acestei grupe este imposibil să nu ne calificăm, dar uite că e aproape să nu ne calificăm că, ferească Dumnezeu, dacă ne bate Israelul, e deranj mare. Dar eu zic că nu ne bate, chiar dacă ei și-au ales Ungaria, nu ne poate bate Israelul. Ostilitatea maghiară față de România este de veacuri, așa că nu e o problemă”, a declarat Dumitru Dragomir, potrivit Prosport.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
11.7 ° C
12.2 °
10.5 °
63 %
0.8kmh
99 %
vin
20 °
sâm
19 °
Dum
17 °
lun
18 °
mar
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Când președinta CJ le dă drumul acasă celor care îi scriu pe Facebook, se cunoaște din prima propoziție.

EDITORIAL

Din lipsă de ceva mai bun, zilele acestea am ajuns pe la Buzz House. Filmul, nu altceva... Și pot spune că m-am îngrozit de-a...

EPIGRAMA ZILEI

Dacă Domnul ar decide Spre Pământ să îți iei zborul Ai vedea cum, prin partide, Tagma fură iar poporul! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...