spot_img
sâmbătă, aprilie 27, 2024
AcasăLocal BT„Cupa 1 Decembrie” la șah organizată la Colegiul Național „A.T.Laurian” Botoșani, un...

„Cupa 1 Decembrie” la șah organizată la Colegiul Național „A.T.Laurian” Botoșani, un real succes

Colegiul Național „A.T.Laurian” Botoșani a găzduit „Cupa 1 Decembrie” la șah.

Evenimentul, organizat cu ocazia „Zilei Naționale a României”, de Colegiul Național „A.T.Laurian” în colaborare cu Liceul Teoretic Centrul de Studii „Ștefan cel Mare și Sfânt” Botoșani și Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Gheorghe” Botoșani s-a bucurat de participarea a 40 de elevi clasele V – XII, iubitori ai „sportului minții” de la cele trei unități de învățământ menționate.

Din partea Inspectoratului Școlar Județean, la eveniment a fost prezent profesor Cătălin Vasile Ungureanu, Inspector de Educație Fizică și Sport, care s-a arătat încântat de atracția pe care „sportul minții” îl are în rândul elevilor.

„Șahul este o modalitate extraordinară pentru copii de a-și consolida imaginea și încrederea în sine’’, profesor Cătălin Vasile Ungureanu, care a supervizat acest concurs.

„Șahul te învăță să lupți pentru ce îți dorești, fără a refuza vreo provocare”

De asemenea, la eveniment au fost prezenți directorul Ioan Onofrei și director adjunct  Mihaela Prăjinaru de la AT Laurian, director de studii, Elena David și , director unitate de învățământ, Camelia Stanciu de la Liceul Teoretic Centrul de Studii „Ștefan cel Mare și Sfânt” Botoșani și director Pr. Daniel Dascălu de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Gheorghe” Botoșani.

Coordonatorul proiectului a fost profesor Elena Alecsa de la AT Laurian, iar parteneri ai proiectului Carmen Silvia Diaconu de la Liceul Teoretic Centrul de Studii „Ștefan cel Mare și Sfânt” Botoșani și Daniel Dascălu de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Gheorghe” Botoșani.

„Jocul de șah te ajută să îți alegi cu grijă scopurile, ținta pentru care lupți, oferind oportunități nelimitate în a te îndrepta spre lucrul pe care ți-l dorești sa-l obții. În funcție de mutările tale, în viață ajungi să câștigi sau să pierzi.

Așadar, șahul te învăță să lupți pentru ce îți dorești, fără a refuza vreo provocare, să te bucuri de reușite și să înveți din eșecuri”, a declarat profesor Elena Alecsa de la Colegiul Național „A.T.Laurian” Botoșani, coordonatorul proiectului.

„A fost o activitate interesantă în care am jucat competitiv.”

Aceasta a precizat că elevii desemnați câștigători ai evenimentului, care s-a dorit a fi un sprijin pentru pasionații „sportului minții” și un demers de promovare a șahului în școală, au fost recompensați de organizatori cu diplome, medalii și dulciuri.

„A fost o activitate interesantă în care am jucat competitiv. Am avut adversari foarte buni și organizarea activității a fost splendidă, m-am simțit foarte bine cu atmosfera și cu cadrul didactic care a fost foarte disponibil și au organizat totul în detaliu. M-am distrat foarte mult și sigur o să particip și data viitoare”, a declarat Petru Marian Harbuzariu, elev în clasa a X-a B la Colegiul Național „A.T.Laurian”.

,,Ne-am bucurat foarte mult când am vorbit cu doamna profesoară și ne-a zis de cupa 1 Decembrie. Această cupă ne-a determinat să nu ne dăm bătuți niciodată și să continuăm chiar dacă e aproape imposibil să câștigi . Îi mulțumim foarte mult doamnei profesoare ca o organizat acest eveniment”, a declarat David Rusu, elev în clasa a IX-a B la AT Laurian.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
17.7 ° C
18.3 °
15.5 °
60 %
3.1kmh
4 %
sâm
19 °
Dum
21 °
lun
20 °
mar
20 °
mie
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

În urmă cu aproape un an, mai exact pe 14 aprilie 2023, în „Monitorul de Botoșani”, apărea sub umila mea semnătură un editorial intitulat...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...