spot_img
vineri, mai 3, 2024
AcasăSportAstăzi, ora 15.00: FC Botoșani – CFR Cluj

Astăzi, ora 15.00: FC Botoșani – CFR Cluj

FC Botoșani va primi duminică, 21 ianuarie, de la ora 15:00, pe „Municipal”, vizita formației CFR Cluj, într-un meci contând pentru runda a 22-a din SuperLigă.

Cele două formații au obiective diametral opuse în acest sezon. Aflată de etape bune pe ultimul loc în SuperLigă, cu 12 puncte strânse în 21 de runde, FC Botoșani speră într-o salvare miraculoasă de la retrogradare, în timp ce CFR Cluj, aflată pe locul 2 cu 36 de puncte, luptă pentru câștigarea campionatului, distanța față de liderul FCSB fiind de opt lungimi.

La gruparea locală a fost adus în această iarnă Bogdan Andone, tehnician care va avea misiunea, ce pare în acest moment imposibilă, de a menține FC-ul pe prima scenă fotbalistică a țării.

„E o mare provocare pentru mine, pentru staff-ul meu, pentru jucători, pentru club, pentru oraș. Ar fi păcat ca această echipă să părăsească Liga 1 pentru că e o echipă care are liniște financiară, condiții de pregătire, a avut un cuvânt greu de spus în play-off-ul Ligii 1. Am mare încredere în jucătorii care au rămas. Au fost multe plecări și probabil vor mai fi. Am mare încredere în jucătorii care au venit. Un aspect foarte important ca suporterii să fie alături de echipă, la fiecare joc disputant la Botoșani. Chiar dacă echipa este condusă, în două minute se pot marca două goluri și se poate câștiga. Trebuie să avem încredere în echipă, în jucători, să-i susținem și să le oferim tot ce au nevoie ca să dea cel mai bun randament. Doar așa putem să ne îndeplinim obiectivul și am mare încredere că acest lucru va fi realizat”, a declarat Bogdan Andone.

Și lotul grupării locale a suferit modificări în iarnă. Până în acest moment, FC Botoșani a reușit șase transferuri. Este vorba despre argentinianul Juan Cruz Kaprof, mijlocașul Aldair Ferreira, mijlocașul Zoran Mitrov, atacantul Lorand Fulop, mijlocașul Ioan Filip și fundașul central George Miron, ultimii trei venind de la „U” Cluj. Vineri, lotului i s-a alăturat și fundașul central Daniel Celea, acesta venind după despărțirea de ciprioții de la Nea Salamis, disucțiile cu acesta fiind foarte avansate.

Dacă FC Botoșani și-a numit un nou principal pe banca tehnică, în schimb, CFR Cluj a ales să meargă în continuare pe mâna italianului Andrea Mandorlini. Lotului pregătit de acesta i s-a alăturat în iarnă Kaddouri (PAOK Salonic), Petar Mamic (Zalgiris) și Kader Keita (Sivasspor).

De menționat ar fi că atât FC Botoșani cât și CFR Cluj, au încheiat 2023 cu o victorie. Dacă pentru Edy Florescu & co, succesul de la Galați cu Oțelul, scor 2-0, a fost primul din cele 21 de runde, în schimb, CFR-ul s-a distrat în derby-ul Clujului cu „U”, scor 4-0, bifând astfel al zecelea succes stagional.

În tur, CFR Cluj s-a impus în „Gruia” cu 3-1, semnând singura victorie în ultimele cinci „directe”, botoșănenii impunându-se în această perioadă de două ori, alte două partide terminându-se nedecis.

Partida FC Botoșani – CFR Cluj, va avea loc duminică, 21 ianuarie, de la ora 15:00, duelul fiind în direct la Digi Sport, Prima Sport și Orange Sport.

Echipe probabile: FC Botoșani – CFR Cluj
FC Botoșani: Ducan – Benzar, Miron, Mutumbo, Țigănașu – Ed. Florescu, V. Dican, I. Filip, Z. Mitrov – Aldair– Ilicic.                       

CFR Cluj: Sava – Ajeti, Kresic, Ilie – Cr. Manea, Muhar, Tachtsidis, Camora – El Kaddouri – Otele, Bîrligea

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
14.5 ° C
14.6 °
10.5 °
69 %
1.2kmh
100 %
vin
23 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
26 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă vrei ceva bine făcut, tot tu cu mâna ta trebuie să faci.

EDITORIAL

Respectând proporțiile, și recunoscând din start atipicul comparației, este posibil ca din punctul de vedere al celor implicați, depunerea dosarelor de candidaturi să fie...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...