miercuri, mai 22, 2024
AcasăSportDueluri echilibrate în UCL

Dueluri echilibrate în UCL

Manșa tur a optimilor de finală din Champioins League, care a avut startul săptămâna trecută, a programat aseară alte două partide.

La Milano, Inter a învins-o pe Atletico Madrid cu scorul de 1-0 (0-0). Singurul gol al partidei arbitrate de o brigadă românească cu Istvan Kovacs la centru, a fost marcat de austriacul Marko Arnautovic (min. 79).

Cu toate că s-a impus greu și pe final de meci, victoria „nerazzurrilor” este indiscutabilă având în vedere desfășurarea ostilităților din teren, finalista ediţiei trecute, dominând „da capo al fine” un duel în care băieții lui Diego Simeone nu au reușit să trimită nici un balon pe spațiul porții adverse. Cele mai mari ocazii ale primului mitan i-au aparținut lui Lautaro Martinez (min. 37) și Gimenez (min.38), însă de fiecare dată Oblak a fost la post.

Inter a început foarte bine şi repriza secundă, însă Arnautovic, intrat la pauză, a ratat șansa deschiderii scorului (min.49). Austriacul a irosit o nouă ocazie în min. 63, după care Oblak s-a remarcat la lovitura de cap a lui Lautaro Martinez (min.77).

„Nerazzurrii” au deschis scorul în min.79, după ce madrilenii au pierdut o minge la mijlocul terenului, la o neînţelegere între De Paul şi Reinildo, Lautaro Martinez a scăpat pe contraatac, Oblak a respins şutul său, dar Arnautovic, aflat pe fază, a trimis în plasă, partida terminându-se 1-0 pentru Inter.

Portarul român Horaţiu Moldovan a fost rezervă la Atletico, acesta fiind prima oară în care a figurat pe foaia oficială a unui meci de Champions League.

Partida din manşa secundă se va juca pe Metropolitano, în data de 13 martie 2024.

PSV și Dortmund au dat-o la pace!

În cel de-al doilea meci din cadrul manșei tur a optimilor de finală din Champions League programat aseară, în Olanda, PSV Eindhoven și Borussia Dortmund au terminat nedecis, scor 1-1 (0-1).

Borussia a deschis scorul prin Malen (min.24), fost jucător al batavilor, cu un şut la colţul lung fără nicio speranță pentru goalkeeper. PSV a trecut pe lângă egalare, dar a ratat prin Johan Bakayoko (min.37) și Saibari (min.40), nemții intrând la cabine în avantaj minim.

Debutul actului secund a aparținut gazdelo. Pe fondul dominării PSV-ului, a venit și egalarea. În minutul 56 Hummels l-a faultat în careu pe Tillman, iar Luuk De Jong a restabilit egalitatea, acesta fiind al 28-lea gol marcat în acest sezon de atacantul batav în toate competiţiile.

Până la final, cele două și-au trecut în cont oportunități bune de a marca, fără rezultat însă pe tabela de marcaj, partida terminându-se nedecis, scor 1-1.

Pentru PSV acesta a fost al 31-lea meci consecutiv fără înfrângere pe „Philips Stadion” în toate competiţiile oficiale. Manşa secundă se va juca la Dortmund, în data de 13 martie 2024.

Aseară, în manșa tur a optimilor de finală din UCL s-au disputat ultimele două partide progrmate în această fază a competiției, FC Porto – Arsenal și Napoli- Barcelona, partide terminate după închiderea ediției.

Program tur optimi Champions League

Marți, 13 februarie 2024
RB Leipzig – Real Madrid 0-1
FC Copenhaga – Manchester City 1-3
Miercuri, 14 februarie 2024
Lazio – Bayern Munchen 1-0
PSG – Real Sociedad 2-0
Marți, 20 februarie 2024
Inter
– Atletico Madrid 1-0
PSV Eindhoven – Borussia Dortmund 1-1
Miercuri, 21 februarie 2024
ora 22:00 FC Porto – Arsenal
ora 22:00 Napoli – Barcelona

Program retur optimi Champions League

Marți, 5 martie 2024
ora 22:00 Bayern Munchen – Lazio
ora 22:00 Real Sociedad – PSG
Miercuri, 6 martie 2024
ora 22:00 Real Madrid – RB Leipzig
ora 22:00 Manchester City – FC Copenhaga
Marți, 12 martie 2024
ora 22:00 Arsenal – FC Porto
ora 22.00 Barcelona – Napoli
Miercuri,13 martie 2024
ora 22:00 Atletico Madrid – Inter
ora 22:00 Borussia Dortmund – PSV Eindhoven

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
19.5 ° C
20.6 °
17.7 °
48 %
5.4kmh
93 %
mie
24 °
joi
25 °
vin
25 °
sâm
22 °
Dum
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Când te gândești la Cel de Sus şi aștepți să se gândească și El la tine măcar în campania electorală.

EDITORIAL

Știți treaba aia cu „ai grijă ce-ți dorești că s-ar putea să ți se întâmple”? Ei bine, după ani întregi în care am tot...

EPIGRAMA ZILEI

Stătea pe un șezlong, la soare, În slip și fără sutien Și-avea un bust atât de mare Că da pe-afară din ... catren! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...