vineri, mai 17, 2024
AcasăSportFC Porto produce surpriza turului optimilor UCL

FC Porto produce surpriza turului optimilor UCL

FC Porto a produs surpriza din manșa tur a optimilor de finală din Champions League.

Pe „Dragao”, lusitanii s-au impus la limită, scor 1-0 (0-0) în fața celor de la Arsenal, printr-un gol marcat de brazilianul Galeno în ultimele secunde ale meciului (min. 90+4), cu un şut la colţul lung al porţii lui Raya, după o minge pierdută de londonezi la mijlocul terenului.

Galeno ratase cele mai mari ocazii ale partidei, în prima repriză (min. 21). Mai întâi a trimis în bară, iar apoi a reluat pe lângă poartă din poziţie ideală. Gazdele au mai avut o situaţie notabilă, tot în prima repriză, prin Nico Gonzalez (min. 38), dar acesta a fost imprecis.

Cea mai bună ocazie a „tunarilor” i-a aparţinut lui Saliba (min. 35), care nu a nimerit poarta cu o lovitură de cap.

În cea mai mare parte a timpului jocul s-a desfăşurat între cele două careuri, niciuna dintre echipe nereuşind să îşi creeze ocazii clare. Arsenal venea după ce marcase 21 de goluri în precedentele cinci partide.

Fundaşul portughez de origine braziliană Pepe (40 ani) a ajuns, cu acest prilej, la 119 meciuri jucate în Champions League. Jucătorii din primul ”unsprezece” al lui Arsenal aveau doar 104 prezenţe împreună în Champions League.

Manşa secundă va avea loc la Londra, în data de 12 martie.

Pe „Diego Armando Maradona”, Napoli și Barca au dat-o la pace

În celălalt meci disputat aseară în manșa tur a optimilor UCL, Napoli a terminat nedecis, scor 1-1, pe „Diego Armando Maradona” cu Barcelona.

„Extratereștrii” au deschis prin atacantul polonez Robert Lewandowski (min. 60), care a îndeplinit o simplă formalitate după ce a fost bine angajat în careu de Pedri.

Catalanii au dominat prima repriză şi şi-au creat mai multe ocazii de gol, dar portarul Alex Meret s-a opus la şuturile lui Lamal (min.9), Lewandowski (min.22) şi Gundogan (min.22).

Napoli, care a fost mai bună pe finalul jocului, a reuşit egalarea, graţie atacantului nigerian Victor Osimhen, servit de camerunezul Zambo Anguissa (75). Osimhen a fost la primul său meci pentru Napoli din acest an.

După egalare, echipa antrenată de Francesco Calzona, actualul selecţioner al Slovaciei, care a debutat astfel pe banca tehnică a campioanei Italiei, a pus presiune pe careul advers, dar Zambo Anguissa (85) şi Giovanni Simeone (88) au fost imprecişi.

La ultima fază a meciului, Barca putea da lovitura, dar Gundogan (90+5) a trimis mingea puţin alături. S-a terminat 1-1, calificarea urmând a se decide în manşa secundă care va avea loc la Barcelona, pe 12 martie.

Rezultate tur optimi Champions League

Marți, 13 februarie 2024
RB Leipzig – Real Madrid 0-1
FC Copenhaga – Manchester City 1-3
Miercuri, 14 februarie 2024
Lazio – Bayern Munchen 1-0
PSG – Real Sociedad 2-0
Marți, 20 februarie 2024
Inter
– Atletico Madrid 1-0
PSV Eindhoven – Borussia Dortmund 1-1
Miercuri, 21 februarie 2024
FC Porto
– Arsenal 1-0
Napoli – Barcelona 1-1

Program retur optimi Champions League

Marți, 5 martie 2024
ora 22:00 Bayern Munchen – Lazio
ora 22:00 Real Sociedad – PSG
Miercuri, 6 martie 2024
ora 22:00 Real Madrid – RB Leipzig
ora 22:00 Manchester City – FC Copenhaga
Marți, 12 martie 2024
ora 22:00 Arsenal – FC Porto
ora 22.00 Barcelona – Napoli
Miercuri,13 martie 2024
ora 22:00 Atletico Madrid – Inter
ora 22:00 Borussia Dortmund – PSV Eindhoven

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
10 ° C
10.6 °
9.3 °
82 %
1.6kmh
39 %
vin
19 °
sâm
12 °
Dum
20 °
lun
23 °
mar
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Noroc că l-au băgat la bulău pe Dragnea și a unit Iohannis partidele, că era festival și în centru, dar cu altfel de muzică.

EDITORIAL

Vești „bune” pentru învățământul românesc. Săptămâna aceasta trebuia să intre în tipografii „Broșura pentru admiterea în liceu”, un document cât se poate de util...

EPIGRAMA ZILEI

Am înțeles din ce pricini Marea deloc nu le priește : El să n-audă de rechini Iar dumneaei, de … pește! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...