joi, mai 16, 2024
AcasăSportȘfaițer și-a adus la Iași antrenor portughez pentru a scăpa Poli de...

Șfaițer și-a adus la Iași antrenor portughez pentru a scăpa Poli de retrogradare

Cornel Șfaițer, președintele Consiliului Director al formației Poli Iași a optat pentru portughezul Anthony da Silva pe banca grupării din Copou după despărțirea de Leo Grozavu, cu care „alb-albaștrii” au încetat colaborarea în urma eșecului de sâmbătă din derby-ul Moldovei de pe „Municipal” cu FC Botoșani, scor 2-1.

„A trebuit să ne mișcăm rapid pentru a scoate echipa din criză. Nu aveam timp să stăm după vreun antrenor, indiferent de cota lui. Noul tehnician trebuie să aibă timp să pregătească meciul cu FCU Craiova 1948, pe care trebuie să-l câștigăm. Din multitudinea de propuneri care au venit pe adresa noastră ne-am decis asupra lui Tony. În cei 27 de ani de când lucrez în fotbal, am tras doar lozuri câştigătoare cu antrenorii. Avem un lot cu jucători experimentaţi, cred că obiectivul menţinerii este realizabil. Am încredere în Tony, cred că va menţine echipa în prima ligă. Acum, depinde de jucători, dacă vor să aibă vacanţă mai lungă, trebuie să ne salvăm direct. Dacă nu, şi barajul e o opţiune”, a declarat Cornel Șfaițer, la prezentarea oficială a noului antrenor.

În vârstă de 43 de ani, „Tony” a declarat că nu este străin de campionatul românesc, afirmând că a urmărit SuperLiga în ultima perioadă.

„Am mai avut oferte din Liga 1 anul trecut, însă nu le-am acceptat. Nu am simţit că e ce trebuie. Nu e frumos să dau numele echipelor. Acum, în cinci minute m-am înţeles cu domnul Cornel Şfaiţer. Când m-a sunat şi mi-a zis să vin la Iaşi, am lăsat Paştele şi am plecat. Am pus Poli înainte de Dumnezeu şi de familie! Cred că am primit o mie de mesaje de când s-a anunţat că vin la Iaşi. Nu am răspuns la nimeni, am dormit puţine ore, pentru că vreau să folosesc fiecare minut pentru a lucra. Ştiu tot campionatul românesc de doi ani, urmăresc toate meciurile. E un campionat echilibrat, Poli are un lot cu multă calitate. Dacă nu aveam încredere că nu pot să îndeplinesc obiectivul, nu veneam la Iaşi. Avem nevoie de puncte, nu de joc spectaculos. Vreau să dau încredere jucătorilor, să joace fără presiune. Presiune e în Ucraina, la război, noi facem aici ce ne place. Vreau ca jucătorii mei să fie pitbulli fără minge şi Hagi cu mingea”, a declarat noul principal din Copou.

În urma eșecului cu FC Botoșani, Poli Iași rămas cu 17 puncte în clasament, fiind pe locul 7, loc ce asigură prezența la baraj, având trei lungimi peste „roș-alb-albaștrii”.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
13.3 ° C
14.6 °
13.3 °
47 %
0.5kmh
39 %
joi
12 °
vin
19 °
sâm
12 °
Dum
20 °
lun
23 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Noroc că l-au băgat la bulău pe Dragnea și a unit Iohannis partidele, că era festival și în centru, dar cu altfel de muzică.

EDITORIAL

Vești „bune” pentru învățământul românesc. Săptămâna aceasta trebuia să intre în tipografii „Broșura pentru admiterea în liceu”, un document cât se poate de util...

EPIGRAMA ZILEI

Am înțeles din ce pricini Marea deloc nu le priește : El să n-audă de rechini Iar dumneaei, de … pește! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...