spot_img
marți, aprilie 30, 2024
AcasăSportBronz pentru voleibalistele de la Școala Gimnazială nr. 13 la Turneul Final...

Bronz pentru voleibalistele de la Școala Gimnazială nr. 13 la Turneul Final al ONSȘ (FOTO)

Echipa de volei feminin a Școlii Gimnaziale Nr.13 din municipu s-a clasat pe locul trei la turneul final al Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar (ONSȘ), competiție organizată recent la Brăila.

La acest turneu final, campioana județului nostru, pregătită de profesor Mihai Vasilică a făcut parte din Grupa A, alături de reprezentantele din București, Medgidia și Sălaj, în Grupa B fiind repartizate campioanele din Blaj, Sibiu, Ilfov și Craiova.

Voleibalistele Școlii Nr. 13 au obținut biletele pentru „careul de ași” al competiției după ce au terminat pe locul 2 în grupă, în spatele formației din Capitală. În grupă, botoșănencele au învins cu 2-1 și 2-0 formațiile din Medgidia și Sălaj dar au pierdut în fața echipei din București cu 2-0.

În semifinale, echipa Școlii Nr.13 Botoșani a pierdut în fața formației din Blaj, scor 2-0, aceasta urmând a câștiga turneul devinind astfel campioană națională.

În finala pentru locurile 3-4, botoșănencele au întâlnit echipa din București, pe care au învins-o cu 2-1, după un meci spectaculos, luându-și astfel o bine meritată revanță după înfrângerea din faza grupelor. Bucureștencele au câștigat primul set cu 25-18 și au avut 22-18 în setul doi, dar echipa antrenată de prof. Mihai Vasilică a revenit și a câștigat cu 25-23. Setul decisiv a fost câștigat de echipa Școlii Nr. 13 Botoșani cu 15-12, care a terminat astfel turneul pe locul trei.

În finala pentru locurile 1-2, echipa Blajului, pregătită de prof. Silviu Marcu, a învins Craiova cu scorul de 2-1, devenind astfel campioană națională.

„Faptul că după un deceniu, o echipă de volei din județul Botoșani este din nou pe podiumul la o astfel de competiție spune totul despre această performanță. Sunt mândru de fetele mele și le felicit și pe această cale. Mulțumesc tuturor care au crezut în noi”, a declarat profesor Mihai Vasilică.

De evindețiat ar fi că eleva Geanina Calusche a primit premiul special acordat  „celui mai bun coordonator” al turneului final.

Echipa Școlii Gimnaziale Nr. 13 Botoșani

Lot jucătoare: Rebeca Ichim (căpitan), Geanina Calusche (coordonator), Elena Ciobanu (libero), Denisa Mihoreanu, Evelina Cocriță, Carmen Froicu, Alessia Trofin, Delia Suvac.
Prof: Mihai Vasilică

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
11.6 ° C
11.6 °
11.6 °
79 %
1.1kmh
0 %
mar
20 °
mie
21 °
joi
22 °
vin
21 °
sâm
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Antrenorul FC Botoșani cățărat pe gard pentru ultimele indicații la meciul cu Dinamo.

EDITORIAL

De când am intrat în Uniunea Europeană banii au curs gârlă, mult peste 70 de miliarde de euro, continuă să vină și vor mai...

EPIGRAMA ZILEI

S-a enervat și a urlat De s-a cutremurat orașul Când și-a găsit soțul în pat Cu ... iepurașul!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...