sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăSportGemenii minune ai canotajului românesc vin de la Botoșani (FOTO + VIDEO)

Gemenii minune ai canotajului românesc vin de la Botoșani (FOTO + VIDEO)

Canotorii legitimați la Clubul Sportiv (CS) Botoșani au scris istorie pentru România la Campionatele Europene de Juniori I (Under 19) care au avut loc recent la Kruszwica în Polonia.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Sportivii botoșăneni, pregătiți de Iulia, George și Bogdan Bulie au contribuit la 4 din totalul de 7 medalii de aur ale României la această competiție. Surpriza totală a constituit-o medalia de aur cucerită de echipajul din care au făcut parte și frații gemeni Daniel Vasile Chitic și David Costel Chitic, ceea ce reprezintă o premieră pentru canotajul românesc.

Cei doi gemeni au făcut parte din echipajul care a concurat în proba de patru rame masculin cu cârmaci (JM4+) compus din Alexandru-Mihai Ilie, Daniel Vasile Chitic, David Costel Chitic, Aurelian Marian Vărgău și Ștefania-Jakril Baicusi. Sportivii români s-au impus în fața echipajelor din Italia și Turcia, adjudecându-și titlul european.

„Acești doi frați gemeni sunt din Șoldănești. Ei au fost descoperiți și pregătiți de echipa de antrenori a secției de canotaj a CS Botoșani și anume familia Bulie, Iulia, George și Bogdan. Este un rezultat cu atât mai remarcabil prin faptul că ei sunt doar în primul an de juniorat, deci la anul vor fi tot juniori și legitimați la CS Botoșani. Până la această competiție au obținut medalie anul trecut la juniori II la Balcaniadă. Este prima lor competiție majoră și iată că au dovedit că au valoare. Eu le prevăd un viitor strălucit”, a declarat Andrei Amos, directorul adjunct al secției de canotaj a CS Botoșani.

Petruța Ionela Olariu și Adina Alexandra Florea, câte două medalii de aur!

O medalie de aur și-a trecut în palmares și canotorul botoșănean Fabrizio Alexandru Scripcariu. Acesta a făcut parte din echipajul care a concurat în proba de dublu rame masculin (JM2-), făcând echipă cu Mateus Simion Cozminciuc. Sportivii „tricolori” au dominat cursa și au reușit să se impună în fața Greciei și Serbiei.

Palmaresul canotorilor botoșăneni la această ediție a Europenelor de Juniori I din Polonia a fost întregit de cele două medalii de aur cucerite de Petruța Ionela Olariu și Adina Alexandra Florea, cele două făcând parte din echipajele care au concurat în proba 8+1 feminin (JW8+) și patru rame feminin (JW4-).

Barca de 8+1 feminin (JW8+) alcătuită din Ionela Elena Scutaru, Adina Alexandra Florea, Iuliana Irina Cantoriu, Denisa Ancuța Nicolaie, Petruța Ionela Olariu, Gabriela Tivodariu, Iulica Maria Ursu, Bianca Elena Draghici și Irina Lucia Andreea Despa s-au impus în fața echipajelor din Italia și Austria, adjudecându-și proba „regină” a canotajului feminin.

Barca de patru rame feminin (JW4-), compusă din Petruța Ionela Olariu, Adina Alexandra Florea, Ionela Elena Scutaru și Bianca Elena Drăghici și-a adjudecat aurul în detrimentul echipajelor din Cehia și Italia.

„Putem spune că Botoșaniul a scris din nou istorie pentru România prin acest sport. Aceste performanțe fantastice arată că aici se muncește și există resursă umană extraordinară pentru canotaj în Botoșani”, a mai spus Andrei Amos.

Celelalte trei medalii de aur ale României la Europenele din Polonia au fost obținute de Iulica Maria Ursu și Gabriela Tivodariu în finala probei de dublu rame feminin (JW2-), Bianca Camelia Ifteni în proba de schif simplu feminin (JW1x) și de barca de 8+1 masculin (JM8+), compusă din Gavril Dumbravă, Andrei Perdei, Robert Ioan Murariu, Florinel Gabriel Ureche, Ivan Petcovici, Stefănuț Airinei, Samuel Moldovan, Sebastian Claudiu Văcaru și Ștefania-Jakril Băicuși.

Palmaresul României a fost întregit de două medalii de argint cucerite de echipajul de patru rame masculin (JM4-), format din Sebastian Vasile Oșoianu, Daniel Roman, Darius Florin Simion și Răzvan Marian Simerea și de sportivele din barca de dublu vâsle feminin (JW2x) – Sonia Teodora Bita și Denisa Mihaela Vasilica.

România, locul 1 în clasamentul pe națiuni!

Cu un total de 9 medalii, dintre care 7 de aur și 2 de argint, la Campionatele Europene de Juniori de la Kruszwica (Polonia), România s-a clasat pe primil loc în clasamentul pe națiuni după numărul de medalii de aur câștigate, devansând Italia, Grecia și Polonia.

„Canotajul românesc nu are doar un prezent strălucit, ci și un viitor extrem de promițător. Felicitări tuturor pentru aceste performanțe extraordinare! Suntem mândri de voi! Hai, România!”, este mesajul postat pe pagina de FB a Federației Române de Canotaj.

La revenirea în țară de la această întrecere majoră, sportivii au fost întâmpinați cu flori pe Aeroportul Henri Coandă de reprezentanți ai Federației Române de Canotaj. Canotorii botoșăneni, dar și ceilalți componenți ai delegației României prezentă în Polonia, nu au revenit acasă ci s-au îndreptat spre Iași, unde vor participa la ediția din acest an a Campionatelor Naționale de Juniori.

 

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer fragmentat
27.4 ° C
27.8 °
25.5 °
52 %
1.9kmh
73 %
sâm
32 °
Dum
26 °
lun
30 °
mar
34 °
mie
33 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Aşa-i la noi circuitul apei în natură: lichidul vital se scurge dintr-o ţeavă spartă într-o canalizare înfundată.

EDITORIAL

A devenit oficial. Ostașul s-a săturat să tot stea în slujba țării și vrea președinte. Nu știm sigur dacă visează să doarmă la Cotroceni...

EPIGRAMA ZILEI

Mult mai bine vom trăi, Bani la buget or să fie Dacă se va stabili Un impozit pe prostie!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...