spot_img
luni, aprilie 29, 2024
AcasăSportAlin Alexuc, noul Campion European: „Am auzit imnul mult iubit în Roma,...

Alin Alexuc, noul Campion European: „Am auzit imnul mult iubit în Roma, printre gladiatori!” (VIDEO)

Botoșăneanul Alin Alexuc a reușit aseară la Roma, printre „gladiatori”, să cucerească medalia de aur la categoria 130 de kilograme la care a concurat la ediția din acest an a Campionatului European de lupte greco-romane destinat seniorilor.

În finală, sportivul descoperit de Ioan Asaftei, care a descoperit tainele luptelor greco-romane la CS Botoșani, l-a învins în stil de mare campion pe georgianului Levan Arabuli cu scorul de 6-1!

Pentru luptătorul botoșănean aceasta este cea de-a treia medalie consecutivă la Campionatele Europene de seniori după cele două de bronz cucerite la edițiile care au avut loc în 2018 și 2019.

„Un aur muncit, o medalie meritată, o medalie a mea, a luptătorilor români, a românilor din întreaga lume! Vă mulțumesc pentru încurajările primite. Au fost plusul de care am avut nevoie să ajung să-mi aud imnul mult iubit în Roma, printre gladiatori!”, a scris Alin Alexuc pe rețeaua de socializare facebook.

La  Europenele de la Roma, Alin Alexuc și-a croit drum spre finală după ce l-a învins în semifinale pe ucraineanul Nikola Kucimi iar în tururile anterioare, sferturi și optimi a trecut de azerul Sabah Saleh Shariati și rusul Zurabi Ghedehauri.

Medalia lui Alexuc e prima obținută de România la aceste Campioante Europene. Georgianul Arabuli a luat argintul, iar neamțul Jello Krahmer şi ucraineanul Mikola Kuhmîi au cucerit medaliile de bronz.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
19.5 ° C
19.6 °
18.8 °
43 %
3.7kmh
0 %
lun
20 °
mar
20 °
mie
21 °
joi
22 °
vin
23 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Antrenorul FC Botoșani cățărat pe gard pentru ultimele indicații la meciul cu Dinamo.

EDITORIAL

De când am intrat în Uniunea Europeană banii au curs gârlă, mult peste 70 de miliarde de euro, continuă să vină și vor mai...

EPIGRAMA ZILEI

S-a enervat și a urlat De s-a cutremurat orașul Când și-a găsit soțul în pat Cu ... iepurașul!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...