Ingrediente: 300 g aluat foietaj, un dovlecel, 2 cepe, 200 g bacon, o lingură ulei, 200 ml smântână, 4 ouă, 150 g caşcaval, 5 căţei usturoi, busuioc proaspăt
Mod de preparare: După ce s-a dezgheţat aluatul foitaj îl întindem până ajunge la grosimea de 2-3 mm. Aşezaţi foaia într-o tavă din ceramică îmbrăcând şi marginile acesteia. Cu o furculiţă înţepaţi aluatul. Coaceţi aluatul la cuptor timp de 10 minute. Spălaţi dovlecelul şi tăiaţi-l bucăţele mici. Tăiaţi ceapă mărunt şi baconul bucăţele. Opriţi 2-3 felii de bacon pentru decor. Încingeţi uleiul într-o tigaie şi prăjiţi uşor feliile de bacon. Adăugaţi ceapa, dovlecelul, sare şi piper şi lăsaţi 2 minute. Bateţi ouăle cu smântâna şi caşcavalul ras. Adăugaţi trei căţei de usturoi pisat şi amestecaţi. Scoateţi forma din cuptor şi adăugaţi legumele şi amestecul de ou cu smântână şi caşcaval. Introduceţi tarta în cuptorul încins timp de 30 minute.