spot_img
luni, aprilie 29, 2024
AcasăRețeta ZileiBudincă de portocale

Budincă de portocale

Ingrediente: 2 portocale, 1/2 l lapte, 1 ceşcuţă cu făină, 4 ouă, 1 ceşcuţă cu zahăr, 2 ceşcuţe cu zahăr pentru caramelizat

 

Mod de preparare: Frecăm ouăle cu zahărul, adăugăm făina şi laptele amestecând bine să nu fie cocoloaşe. Între timp punem într-o cratiţă zahăr la caramelizat, tapetăm marginile cratiţei cu zahărul topit şi cu portocalele tăiate felii, curăţate de sâmburi şi turnăm compoziţia cu ou. Cratiţa o introducem în alt vas mai mare cu apă şi o punem la foc mediu în cuptor, aproximativ 30 minute. După ce s-a întărit o scoatem din cuptor şi o răsturnăm pe un platou sau farfurie adâncă.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
20.6 ° C
21 °
20.5 °
45 %
4.4kmh
1 %
lun
18 °
mar
20 °
mie
21 °
joi
22 °
vin
22 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Antrenorul FC Botoșani cățărat pe gard pentru ultimele indicații la meciul cu Dinamo.

EDITORIAL

De când am intrat în Uniunea Europeană banii au curs gârlă, mult peste 70 de miliarde de euro, continuă să vină și vor mai...

EPIGRAMA ZILEI

S-a enervat și a urlat De s-a cutremurat orașul Când și-a găsit soțul în pat Cu ... iepurașul!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...