spot_img
miercuri, mai 1, 2024
AcasăPrima PaginăLuptă contra cronometru pentru viaţa unui bebeluş

Luptă contra cronometru pentru viaţa unui bebeluş

O adevărată desfăşurare de forţe a avut loc luni seară pentru a ajuta un nou născut să aibă o şansă la viaţă. Cadrele medicale de la Spitalul Judeţean şi de la Maternitate au intrat în alertă maximă după ce starea unei gravide internate cu Covid19 s-a înrăutăţit. Femeia, în vârstă de 29 de ani, din Botoşani, a fost diagnosticată cu Covid pe 6 ianuarie, iar trei zile mai târziu a fost internată pe Secţia de Reanimare a Spitalului Judeţean, din cauza agravării stării sale. Din acel moment o echipă de medici a decis că atunci când starea ei se înrăutăţeşte va fi nevoie de o echipă de specialitate care să o opereze pentru a scoate bebeluşul din uter.

Luni la amiază, tânăra avea saturaţia de 70. Starea ei a început să se înrăutăţească dramatic din cauza Covid, spre seară fiind nevoie ca medicul anestezist să o intubeze de urgenţă pentru a putea fi ventilată mecanic. Din acest motiv, medicul din Secţia de Reanimare a luat decizia ca mama să fie operată de urgenţă pentru a se încerca salvarea bebeluşului.

„S-a decis, cu o echipă medicală, un anumit punct critic, pe care dacă pacienta îl atingea, din punct de vedere al mai multor parametri clinici, să se intervină de urgenţă. Din păcate, s-a ajuns în acel punct şi a fost luată decizia operaţiei cezariene”, a explicat un medic din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Astfel, în momentul în care s-a declanşat alerta, o echipă de trei medici de la Maternitate, un medic anestezist şi o echipă de la blocul operator al SJU, s-a mobilizat în câteva zeci de minute, iar pacienta a fost dusă în sala de operaţii.

Bebeluş intubat din primele clipe de viaţă

Medicii ginecologi au scos bebeluşul de 31 de săptămâni, iar acesta a fost imediat preluat de o echipă de neonatologi. Potrivit cadrelor medicale, bebeluşul a avut nevoie de reanimare în primele clipe de viaţă, pentru a fi ajutat să lupte pentru primele guri de aer. Micuţul nu respira şi nu avea bătăi ale inimii, astfel că a fost imediat intubat de echipa medicală de neonatologi.

O ambulanţă cu personalul echipat special pentru transport Covid a stat în permanenţă în aşteptare la Spitalul Judeţean, de unde a preluat echipa de Reanimare şi bebeluşul într-un incubator special.

Băieţelul, cu o greutate de 2000 de grame, a fost imediat transportat la Maternitate.

În prezent micuţul este conectat la un aparat de ventilaţie şi este stabil şi a primit din partea medicilor o şansă la viaţă. Acesta a fost testat şi pentru Covid, urmând ca rezultatul să vină în cursul nopţii.

Mama este în stare foarte gravă

Mama bebeluşului a fost reinternată în Secţia de Reanimare, în stare foarte gravă, luptând acum pentru propria viaţă, după ce medicii au ajutat-o să aducă o viaţă pe lume.

Acum familia femeii, aflată în carantină, se roagă ca tânăra să se poată face bine pentru a-şi putea ţine în braţe bebeluşul.

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
cer acoperit de nori
14.9 ° C
17.6 °
14.4 °
48 %
1.9kmh
98 %
mie
15 °
joi
22 °
vin
22 °
sâm
19 °
Dum
23 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Oamenii se pregătesc, se vede că vin sărbătorile.

EDITORIAL

Eliminarea din cărțile Primăriei pe motive de incompatibilitate a medicului Cîrstoiu este doar praful în ochi pe care Ciolacu și ai lui ni l-au...

EPIGRAMA ZILEI

Lumina din felicitare Să n-o considerați plocon, Ne costă ea, pe fiecare Cu mult mai mult ca la … E on!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...