spot_img
vineri, mai 3, 2024
AcasăPrima PaginăMaşină inaugurată cu accident mortal

Maşină inaugurată cu accident mortal

O bătrână în vârstă de 75 de ani şi-a pierdut viaţa, iar o adolescentă a ajuns la spital, ieri după-amiază, după ce au fost lovite de un autoturism scăpat de sub control. Totul s-a petrecut pe drumul comunal din localitatea Costeşti, comuna Răchiţi.

Potrivit martorilor, femeia în vârstă tocmai se întorcea de la medicul de familie împreună cu o cunoştinţă şi, pentru că pe marginea drumului era gheaţă, au ales să meargă pe şosea, una în spatele celeilalte. Într-o zonă unde este o curbă uşoară la stânga, bătrâna, rămasă în urmă, a fost izbită violent de un autoturism Volkswagen Passat, înmatriculat în Anglia, cu volan pe dreapta, condus de un tânăr de 20 de ani. După ce a aruncat-o în şanţ pe bătrână, şoferul a luat-o pe capotă pe adolescenta în vârstă de 15 ani, aruncând-o şi pe ea în şanţ. Maşina s-a oprit în cele din urmă într-un gard. „A zis că merge tot pe uscat, dar ea mergea mai greu ca mine şi eu am mers puţin mai repede, să cumpăr ceva de la magazin. Am auzit o bubuitură şi atunci am văzut-o aruncată în şanţ”, a povestit femeia care o însoţea pe bătrână.

Dacă fata a reuşit să se ridice, Elena M., în schimb, nu a avut nicio şansă de supravieţuire, impactul cu maşina fiindu-i fatal. Sătenii, martori la accident, au sperat însă că se va putea face ceva pentru ea, aşa că au sunat la 112, cerând ajutor. Echipajul SMURD de Terapie Intensivă Mobilă a ajuns în scurt timp la locului accidentului, iar membrii acestuia au început  manevrele de resuscitare chiar în şanţ. Din păcate, însă, nu au putut-o salva pe Elena M.

La faţa locului a ajuns şi soţul victimei, care s-a prăbuşit în genunchi când a văzut-o zăcând fără suflare.
Adolescenta lovită de maşină a fost transportată la Secţia de pediatrie pentru investigaţii amănunţite. Ea este în afara pericolului.

 

Anchetatorii continuă cercetările

 

Câţiva martori au povestit că şoferul, care-şi cumpărase maşina în urmă cu câteva zile, cu banii câştigaţi muncind în străinătate, le-a lovit pe cele două femei după ce a depăşit o maşină şi, probabil, a derapat. Aflat în stare de şoc după cele întâmplate, Laurenţiu R. din Costeşti nu îşi putea reveni din plâns pentru a da declaraţii, el repetând întruna că nu avea viteză.

Ancheta poliţiştilor va stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs acest tragic eveniment, la faţa locului fiind făcute o serie măsurători. Agentul şef Gabriel Botezatu, din cadrul Poliţiei Rutiere Botoşani, a declarat că dosarul deschis pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă este în lucru la colegii săi.

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
cer acoperit de nori
14.5 ° C
14.6 °
10.5 °
69 %
1.2kmh
100 %
vin
23 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
26 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă vrei ceva bine făcut, tot tu cu mâna ta trebuie să faci.

EDITORIAL

Respectând proporțiile, și recunoscând din start atipicul comparației, este posibil ca din punctul de vedere al celor implicați, depunerea dosarelor de candidaturi să fie...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...