Programări până în martie la înmatriculări auto

 

Odată cu dublarea numărului de programări la înmatriculări, a început să se descongestioneze şi situaţia programărilor online.

Astfel, dacă înainte se făceau aproximativ 63 de programări pe zi, acum se fac 126, respectiv câte 42 de fiecare ghişeu iar, dacă înainte de luarea acestei măsuri, la sfârşitul săptămânii trecute, se epuizaseră locurile pe toată luna februarie, acum sunt din nou locuri “vacante” pentru botoşănenii care vor să-şi înmatriculeze autoturismele în luna ce urmează. De asemenea, mai mulţi posesori de maşini au început să facă programări şi în luna martie, aproximativ 15 locuri fiind deja ocupate.

La această situaţie s-a ajuns ca urmare a legii care, de la 1 februarie, va duce la eliminarea mai multor taxe, printre care şi a timbrului de mediu. Astfel, numărul persoanelor interesate să-şi înmatriculeze autovehiculele a explodat. După calculele conducerii Serviciului de Permise şi Înmatriculări Auto, la nivelul judeţului se vor înmatricula peste 10.000 de maşini. “În câteva luni vom epuiza numărul de solicitări de înmatriculare. Probabil vom prelungi şi programul. Graţie sistemului de programări online nu se va crea aglomeraţie foarte mare, dar la nivel naţional sigur va fi o problemă”, a declarat comisarul şef Dănuţ Ciubotaru, şeful Serviciului Înmatriculări, care a adăugat că, în 2013, atunci când timp o lună s-au înnoit permisele fără fişa medicală, subordonaţii săi au avut de soluţionat şi peste 1.000 de cereri pe zi.

Printre cele mai importante taxe care vor dispărea de la 1 februarie, potrivit unei hotărâri publicate la începutul anului, sunt timbrul de mediu auto, taxa de examinare pentru obţinerea permisului de conducere, taxele de înmatriculare a vehiculelor, dar şi taxa de furnizare date.

Deocamdată, nu s-a anunţat introducerea unor alte taxe din acest punct de vedere.

Deja ai votat!