spot_img
duminică, mai 5, 2024
AcasăNaționalNou incident cu o aeronavă Wizz Air, la Iaşi: Planul Roşu pentru...

Nou incident cu o aeronavă Wizz Air, la Iaşi: Planul Roşu pentru aterizarea cursei de Eindhoven

La Iași, autoritățile au activat planul roșu de intervenție, marţi seară, după ce piloții unei aeronave a companiei Wizz Air au anunțat o defecțiune la trenul de aterizare.

La bordul cursei pe ruta Eindhoven – Iași se aflau 106 pasageri. În cele din urmă, avionul a aterizat în siguranță. În urmă cu o lună, un alt avion Wizz Air a întâmpinat dificultăți reclamând probleme tehnice.

Directorul Aeroportului din Iaşi, Romeo Vatră, a declarat pentru ziaruldeiasi.ro că aeronava WizzAir care a avut probleme cu trenul de aterizare s-a învârtit de cinci ori deasupra Iaşiului şi că echipajul a cerut un covor de spumă pe pistă înainte de aterizare, însă aeroportul nu dispune de această facilitate.

”S-a cerut un pat de spumă, dar din păcate noi la aeroport nu avem o asemenea facilitate. De aceea, echipajul a trebuit să decidă dacă aterizează la Iaşi sau merg pe Otopeni. În cele din urmă, avionul a aterizat în condiţii de siguranţă la Iaşi, fără ca vreo persoană să aibă de suferit”, a declarat Romeo Vatră, directorul aeroportului ieşean.

Aeronava care a efectuat cursa Eidhoven-Iași nu a mai plecat de la sol mai departe. Același avion trebuia să execute cursa Iași-Bologna, care a fost anulată.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
16.7 ° C
17.2 °
14.4 °
57 %
1.5kmh
5 %
Dum
22 °
lun
25 °
mar
26 °
mie
14 °
joi
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...