Nou incident cu o aeronavă Wizz Air, la Iaşi: Planul Roşu pentru aterizarea cursei de Eindhoven

La Iași, autoritățile au activat planul roșu de intervenție, marţi seară, după ce piloții unei aeronave a companiei Wizz Air au anunțat o defecțiune la trenul de aterizare.

La bordul cursei pe ruta Eindhoven – Iași se aflau 106 pasageri. În cele din urmă, avionul a aterizat în siguranță. În urmă cu o lună, un alt avion Wizz Air a întâmpinat dificultăți reclamând probleme tehnice.

Directorul Aeroportului din Iaşi, Romeo Vatră, a declarat pentru ziaruldeiasi.ro că aeronava WizzAir care a avut probleme cu trenul de aterizare s-a învârtit de cinci ori deasupra Iaşiului şi că echipajul a cerut un covor de spumă pe pistă înainte de aterizare, însă aeroportul nu dispune de această facilitate.

”S-a cerut un pat de spumă, dar din păcate noi la aeroport nu avem o asemenea facilitate. De aceea, echipajul a trebuit să decidă dacă aterizează la Iaşi sau merg pe Otopeni. În cele din urmă, avionul a aterizat în condiţii de siguranţă la Iaşi, fără ca vreo persoană să aibă de suferit”, a declarat Romeo Vatră, directorul aeroportului ieşean.

Aeronava care a efectuat cursa Eidhoven-Iași nu a mai plecat de la sol mai departe. Același avion trebuia să execute cursa Iași-Bologna, care a fost anulată.

Deja ai votat!