spot_img
duminică, mai 5, 2024
AcasăSportTrei medalii de aur pentru Loredana Toma

Trei medalii de aur pentru Loredana Toma

 

Sportiva română Loredana Elena Toma a cucerit trei medalii de aur la categoria 63 de kilograme, secţiunea tineret, la Campionatele Europene de haltere pentru juniori şi Under-23 de la Durres (Albania).

Toma s-a impus la smuls cu 106 kilograme (a ratat ultima tentativă, la 110 kilograme), în faţa rusoaicei Ksenia Maksimova, 100 kilograme. Sportiva CS Botoşani Bianca Mihaela Ioniţă a ocupat locul 5, cu 86 de kilograme.

La aruncat, Toma a reuşit 130 de kilograme, la mare diferenţă de a doua clasată, Maksimova, care a avut 115 kilograme. Ioniţă s-a clasat pe 4, cu 111 kilograme.

La total, românca a câştigat cu 236 de kilograme, Maksimova fiind a doua, cu 215 kilograme. Ioniţă s-a clasat pe 5, cu 197 kilograme.

Alte două botoşănence, Sorina Hulpan şi Bianca Molie, au cucerit medalii în întrecerea din Albania. Sorina Hulpan a câştigat trei medalii dintre care două de aur şi una de bronz, în limitele categoriei 63 de kilograme, la secţiunea juniori. Botoşăneanca a obţinut doar bronzul la stilul „smuls”, cu 90 de kilograme, după ce a ratat primele două tentative. Aurul a fost adjudecat de ucraineanca Maria Timoşciuk, cu 91 de kilograme, iar argintul a revenit turcoaicei Nuray Levent, tot cu 90 de kilograme. La aruncat, Sorina Hulpan s-a impus cu 115 kilograme, botoşăneanca fiind urmată de Levent cu 114 kilograme şi de Timoşciuk cu 109 kilograme. La total, Sorina Hulpan a fost prima, cu 205 kilograme, ea fiind urmată de Levent, 204 kilograme şi Timoşciuk, cu 200 de kilograme.

La rândul său, Bianca Molie, a cucerit două medalii de aur şi una de argint la categoria 58 de kilograme, în secţiunea Under-23. La stilul smuls, Molie a obţinut argintul, cu 91 de kilograme, după ce a ratat primele două încercări. Aurul a revenit ucrainencei Veronika Ivasiuk, cu 92 de kilograme, iar bronzul a fost adjudecat de Izabela Iailian (Armenia), cu 85 de kilograme.

Mădălina Molie a cucerit aurul la aruncat, cu 112 kilograme, deşi a ratat ultima tentativă (116 kilograme), fiind urmată de Iailian, 110 kilograme, şi Ivasiuk, 110 kilograme.

La total, Molie a ocupat primul loc, cu 203 kilograme, urmată de Ivasiuk, 202 kilograme, şi Iailian, 195 de kilograme.

Bilanţul României a ajuns la 11 medalii de aur, patru de argint şi trei de bronz, dintre care 2-0-1 la juniori şi 9-4-2 la U-23.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
8.5 ° C
14.6 °
7.8 °
66 %
2kmh
5 %
Dum
21 °
lun
25 °
mar
24 °
mie
13 °
joi
8 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...