spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăSportTrei medalii de aur pentru Loredana Toma

Trei medalii de aur pentru Loredana Toma

 

Sportiva română Loredana Elena Toma a cucerit trei medalii de aur la categoria 63 de kilograme, secţiunea tineret, la Campionatele Europene de haltere pentru juniori şi Under-23 de la Durres (Albania).

Toma s-a impus la smuls cu 106 kilograme (a ratat ultima tentativă, la 110 kilograme), în faţa rusoaicei Ksenia Maksimova, 100 kilograme. Sportiva CS Botoşani Bianca Mihaela Ioniţă a ocupat locul 5, cu 86 de kilograme.

La aruncat, Toma a reuşit 130 de kilograme, la mare diferenţă de a doua clasată, Maksimova, care a avut 115 kilograme. Ioniţă s-a clasat pe 4, cu 111 kilograme.

La total, românca a câştigat cu 236 de kilograme, Maksimova fiind a doua, cu 215 kilograme. Ioniţă s-a clasat pe 5, cu 197 kilograme.

Alte două botoşănence, Sorina Hulpan şi Bianca Molie, au cucerit medalii în întrecerea din Albania. Sorina Hulpan a câştigat trei medalii dintre care două de aur şi una de bronz, în limitele categoriei 63 de kilograme, la secţiunea juniori. Botoşăneanca a obţinut doar bronzul la stilul „smuls”, cu 90 de kilograme, după ce a ratat primele două tentative. Aurul a fost adjudecat de ucraineanca Maria Timoşciuk, cu 91 de kilograme, iar argintul a revenit turcoaicei Nuray Levent, tot cu 90 de kilograme. La aruncat, Sorina Hulpan s-a impus cu 115 kilograme, botoşăneanca fiind urmată de Levent cu 114 kilograme şi de Timoşciuk cu 109 kilograme. La total, Sorina Hulpan a fost prima, cu 205 kilograme, ea fiind urmată de Levent, 204 kilograme şi Timoşciuk, cu 200 de kilograme.

La rândul său, Bianca Molie, a cucerit două medalii de aur şi una de argint la categoria 58 de kilograme, în secţiunea Under-23. La stilul smuls, Molie a obţinut argintul, cu 91 de kilograme, după ce a ratat primele două încercări. Aurul a revenit ucrainencei Veronika Ivasiuk, cu 92 de kilograme, iar bronzul a fost adjudecat de Izabela Iailian (Armenia), cu 85 de kilograme.

Mădălina Molie a cucerit aurul la aruncat, cu 112 kilograme, deşi a ratat ultima tentativă (116 kilograme), fiind urmată de Iailian, 110 kilograme, şi Ivasiuk, 110 kilograme.

La total, Molie a ocupat primul loc, cu 203 kilograme, urmată de Ivasiuk, 202 kilograme, şi Iailian, 195 de kilograme.

Bilanţul României a ajuns la 11 medalii de aur, patru de argint şi trei de bronz, dintre care 2-0-1 la juniori şi 9-4-2 la U-23.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
12.2 ° C
12.2 °
12.2 °
66 %
2.6kmh
100 %
joi
13 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...