spot_img
marți, mai 7, 2024
AcasăPrima PaginăCăsătorie cu forţa cerută în instanţă

Căsătorie cu forţa cerută în instanţă

Caz ciudat în comuna Băluşeni, unde un tânăr a încercat să se căsătorească cu forţa cu o fată din sat. Refuzat din start de aleasa inimii, tânărul a postat mai întâi pe Internet tot felul de comentarii, crezând că astfel o va determina pe fată să-şi schimbe opinia, după care a venit surpriza. Astfel, în luna mai, junele, Cătălin G., a deschis o acţiune la Judecătoria Botoşani prin care cerea instanţei ca, prin hotărârea ce o va pronunţa, să constate că „vrea să se căsătorească”.

În motivare el a arătat că în 2014 a trimis o scrisoare Patriarhiei Române prin care a cerut permisiunea să îşi aleagă o fată pentru a se căsători, iar în acelaşi an a cunoscut-o şi pe S.D.V. Tânărul susţine că fata şi părinţii ar fi de acord cu încheierea căsătoriei.

Cererea părea destul de bizară, aşa că o săptămâna mai târziu angajaţii Judecătoriei i-au cerut să indice numele şi prenumele fetei, vârsta acesteia, data naşterii, numele şi adresa părinţilor acesteia, domiciliul sau reşedinţa lor, CNP-ul, etc.

Dar ciudăţeniile au continuat. În loc să răspundă punctual la solicitările instanţei, timp de trei luni tânărul a bombardat Judecătoria cu alte cinci comunicări prin care insistă în încheierea căsătoriei.

Într-un final, completul de judecată a decis să analizeze cererea acestuia, procesul derulându-se pe 6 septembrie. Abia atunci magistraţii au realizat că de fapt Cătălin G. solicita obligarea fetei de a se căsători cu el, nu autorizarea căsătoriei. Astfel, citată şi ea în instanţă, S.D.V. a venit cu părinţii, toţi opunându-se căsătoriei. Prin urmare, magistraţii au decis că nu este îndeplinită nici o condiţie prevăzută de lege pentru autorizarea căsniciei, iar mirele a plecat din instanţă tot burlac, fără mireasă. „Având în vedere că reclamantul solicită de fapt obligarea pârâtei de a se căsători cu el, şi nu autorizarea căsătoriei, care s-ar putea solicita doar de către minoră, instanţa va respinge ca inadmisibilă cererea de chemare în judecată”, au decis magistraţii.

Pronunţată luna trecută, sentinţa nu era definitivă, însă între timp a expirat şi termenul de 30 de zile în care tânărul putea să facă apel.

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
17.9 ° C
19.6 °
17.8 °
63 %
4.9kmh
100 %
mar
17 °
mie
15 °
joi
18 °
vin
21 °
sâm
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Bine că începe campania și trebuie să strângă corturile că cine știe cum ajunge săracul om.

EDITORIAL

Suntem în campanie electorală și mesajele curg gârlă din toate părțile. Problema e că sunt cam lipsite de substanță, din categoria „am marcat și...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...