Căsătorie cu forţa cerută în instanţă

0

Caz ciudat în comuna Băluşeni, unde un tânăr a încercat să se căsătorească cu forţa cu o fată din sat. Refuzat din start de aleasa inimii, tânărul a postat mai întâi pe Internet tot felul de comentarii, crezând că astfel o va determina pe fată să-şi schimbe opinia, după care a venit surpriza. Astfel, în luna mai, junele, Cătălin G., a deschis o acţiune la Judecătoria Botoşani prin care cerea instanţei ca, prin hotărârea ce o va pronunţa, să constate că „vrea să se căsătorească”.

În motivare el a arătat că în 2014 a trimis o scrisoare Patriarhiei Române prin care a cerut permisiunea să îşi aleagă o fată pentru a se căsători, iar în acelaşi an a cunoscut-o şi pe S.D.V. Tânărul susţine că fata şi părinţii ar fi de acord cu încheierea căsătoriei.

Cererea părea destul de bizară, aşa că o săptămâna mai târziu angajaţii Judecătoriei i-au cerut să indice numele şi prenumele fetei, vârsta acesteia, data naşterii, numele şi adresa părinţilor acesteia, domiciliul sau reşedinţa lor, CNP-ul, etc.

Dar ciudăţeniile au continuat. În loc să răspundă punctual la solicitările instanţei, timp de trei luni tânărul a bombardat Judecătoria cu alte cinci comunicări prin care insistă în încheierea căsătoriei.

Într-un final, completul de judecată a decis să analizeze cererea acestuia, procesul derulându-se pe 6 septembrie. Abia atunci magistraţii au realizat că de fapt Cătălin G. solicita obligarea fetei de a se căsători cu el, nu autorizarea căsătoriei. Astfel, citată şi ea în instanţă, S.D.V. a venit cu părinţii, toţi opunându-se căsătoriei. Prin urmare, magistraţii au decis că nu este îndeplinită nici o condiţie prevăzută de lege pentru autorizarea căsniciei, iar mirele a plecat din instanţă tot burlac, fără mireasă. „Având în vedere că reclamantul solicită de fapt obligarea pârâtei de a se căsători cu el, şi nu autorizarea căsătoriei, care s-ar putea solicita doar de către minoră, instanţa va respinge ca inadmisibilă cererea de chemare în judecată”, au decis magistraţii.

Pronunţată luna trecută, sentinţa nu era definitivă, însă între timp a expirat şi termenul de 30 de zile în care tânărul putea să facă apel.

 

 

Deja ai votat!
se încarcă...