spot_img
duminică, mai 5, 2024
AcasăSportSud-coreenii au preluat torţa olimpică

Sud-coreenii au preluat torţa olimpică

Flacăra olimpică a fost predată ieri organizatorilor Jocurilor Olimpice de iarnă de la PyeongChang.

 

Flacăra olimpică a fost predată, ieri, organizatorilor Jocurilor Olimpice de iarnă din 2018, de la PyeongChang (Coreea de Sud), în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Atena, pe stadionul care a găzduit primele Jocuri moderne, în 1896, relatează agenţiile internaţionale de presă.

Flacăra olimpică a fost aprinsă, pe 24 octombrie, în situl antic grec al Olympiei. Ea nu a putut fi aprinsă în maniera tradiţională, prin intermediul razelor solare care trec printr-o oglindă parabolică, din cauza timpului noros.  Organizatorii au fost nevoiţi să recurgă, în condiţiile date, la o „flacără de rezervă”, aprinsă în timpul repetiţiei de duminică, 22 octombrie, a ceremoniei, care s-a desfăşurat sub lumina puternică a soarelui.

Primul purtător al ştafetei a fost schiorul de fond şi biatlonist grec Apostolos Angelis (24 de ani), iar al doilea fostul fotbalist internaţional sud-coreean Park Ji-Sung (37 de ani), care a jucat pentru cluburi precum Manchester United şi PSV Eindhoven. Torţa olimpică a efectuat o călătorie de o săptămână prin Grecia şi a petrecut o noapte în Acropole, după ce flacăra a fost aprinsă în antica Olympia, leagănul Olimpiadelor, fiind adusă pe stadionul Panathenaic de medaliatul olimpic sud-coreean la patinaj viteză Kim Ki-hoon.

Mulţimea e izbucnit în urale când campionul Greciei la schi Ioannis Proios a aprins flacăra înconjurat de preotese în rochii lungi. „Suntem pregătiţi să primim lumea la PyeonChang. PyeongChang 2018 va fi o Olimpiadă a păcii şi armoniei”, a declarat preşedintele Comitetului de organizare, Lee Hee-beom.

Flacăra olimpică va fi transportată într-un container special în Elveţia, pentru o ceremonie la sediul Naţiunilor Unite, de la Geneva. Torţa olimpică este programată să ajungă în Coreea de Sud pe 1 noiembrie, pentru o ştafetă de 2.018 kilometri, care se va încheia la PyeongChang, pentru ceremonia de deschidere, în data de 9 februarie.

Jocurile Olimpice de iarnă din Coreea de Sud vor avea loc între 9 şi 25 februarie, la PyeongChang, oraş aflat la doar 80 de kilometri de graniţa fortificată cu Coreea de Nord.

Coreea de Sud a mai găzduit o ediţie a Jocurilor Olimpice, cea de vară din 1988, la Seul, precum şi Cupa Mondială de fotbal din 2002, împreună cu Japonia.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
10.6 ° C
10.6 °
7.7 °
72 %
1.1kmh
1 %
Dum
22 °
lun
25 °
mar
20 °
mie
13 °
joi
9 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...