spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăSportSud-coreenii au preluat torţa olimpică

Sud-coreenii au preluat torţa olimpică

Flacăra olimpică a fost predată ieri organizatorilor Jocurilor Olimpice de iarnă de la PyeongChang.

 

Flacăra olimpică a fost predată, ieri, organizatorilor Jocurilor Olimpice de iarnă din 2018, de la PyeongChang (Coreea de Sud), în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Atena, pe stadionul care a găzduit primele Jocuri moderne, în 1896, relatează agenţiile internaţionale de presă.

Flacăra olimpică a fost aprinsă, pe 24 octombrie, în situl antic grec al Olympiei. Ea nu a putut fi aprinsă în maniera tradiţională, prin intermediul razelor solare care trec printr-o oglindă parabolică, din cauza timpului noros.  Organizatorii au fost nevoiţi să recurgă, în condiţiile date, la o „flacără de rezervă”, aprinsă în timpul repetiţiei de duminică, 22 octombrie, a ceremoniei, care s-a desfăşurat sub lumina puternică a soarelui.

Primul purtător al ştafetei a fost schiorul de fond şi biatlonist grec Apostolos Angelis (24 de ani), iar al doilea fostul fotbalist internaţional sud-coreean Park Ji-Sung (37 de ani), care a jucat pentru cluburi precum Manchester United şi PSV Eindhoven. Torţa olimpică a efectuat o călătorie de o săptămână prin Grecia şi a petrecut o noapte în Acropole, după ce flacăra a fost aprinsă în antica Olympia, leagănul Olimpiadelor, fiind adusă pe stadionul Panathenaic de medaliatul olimpic sud-coreean la patinaj viteză Kim Ki-hoon.

Mulţimea e izbucnit în urale când campionul Greciei la schi Ioannis Proios a aprins flacăra înconjurat de preotese în rochii lungi. „Suntem pregătiţi să primim lumea la PyeonChang. PyeongChang 2018 va fi o Olimpiadă a păcii şi armoniei”, a declarat preşedintele Comitetului de organizare, Lee Hee-beom.

Flacăra olimpică va fi transportată într-un container special în Elveţia, pentru o ceremonie la sediul Naţiunilor Unite, de la Geneva. Torţa olimpică este programată să ajungă în Coreea de Sud pe 1 noiembrie, pentru o ştafetă de 2.018 kilometri, care se va încheia la PyeongChang, pentru ceremonia de deschidere, în data de 9 februarie.

Jocurile Olimpice de iarnă din Coreea de Sud vor avea loc între 9 şi 25 februarie, la PyeongChang, oraş aflat la doar 80 de kilometri de graniţa fortificată cu Coreea de Nord.

Coreea de Sud a mai găzduit o ediţie a Jocurilor Olimpice, cea de vară din 1988, la Seul, precum şi Cupa Mondială de fotbal din 2002, împreună cu Japonia.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
19.8 ° C
20 °
15.5 °
47 %
0.9kmh
100 %
joi
19 °
vin
13 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...