Meciul cu Voluntari, decisiv pentru play-off

0

FC Botoşani poate lua o opţiune importantă pentru clasarea în play-off la meciul de vineri.

 

Aflată pe locul 4, cu 28 de puncte în clasament, FC Botoşani şi-a mărit considerabil şansele de a prinde play-off-ul în acest sezon. Cornel Şfaiţer, preşedintele de onoare al FC Botoşani, consideră că ar fi foarte importantă o victorie, în etapă următoare, împrotivă formaţiei FC Voluntari, o altă pretendentă la play-off şi crede că în cazul în care va cuceri toate cele trei puncte puse în joc, FC Botoşani va lua o opţiune importantă la calificarea în play-off. „Urmează meciul cu Voluntari care nu o să fie deloc uşor. Ei sunt dornici de revanşă după victoria categorică din tur. Dacă învingem vineri pe cei de la Voluntari, cresc şansele noastre de a ajunge în play-off şi depindem doar de noi. Mai sunt destule puncte puse în joc, dar se pare că suntem pe drumul cel bun”, a declarat Cornel Şfaiţer.

La rândul său, finanţatorul Valeriu Iftime, a spus că formaţia lui Enache este în grafic, iar o victorie cu FC Voluntari vineri poate face ca FC Botoşani să se înscrie cu şanse reale la play-off. „Dacă îi batem pe cei de la Voluntari, discuţia despre play-off devine o treabă interesantă. am şi declarat înaintea jocului cu Sepsi că dacă facem şase puncte cu Sepsi şi Voluntari, într-o anumită măsură, traiectoria noastră către play-off poate fi clarificată. Până nu ai 42 de puncte, nu poţi să spui că eşti în play-off. Sub 40 de puncte e greu să speri la ceva”, a afirmat Valeriu Iftime.

Cu toate că echipa sa a ajuns pe locul 4, fiind cu 28 de puncte la patru puncte de locul 3 ocupat de CS U” Craiova şi la două puncte de Viitorul Constanţa, care se află pe locul 5 cu 26 de puncte, tehnicianul revelaţiei Ligii I a spus că pentru FC Botoşani primul obiectiv este să rămână în prima ligă, lucru pe care îl poate realiza prin calificarea în play-off. „Noi vrem să fim siguri de rămânerea în prima ligă şi cred că cel mai important pas e să fim în play-off. Credem în calificarea în play-off şi muncim pentru asta. E grea lupta pentru podium. Sunt echipe care au forță, calitate. Noi suntem mândri de ceea ce am făcut”, a afirmat Costel Enache.

Partida FC Botoşani – FC Voluntari, meci contând pentru etapa a XVII-a a Ligii I va avea loc vineri de la ora 18:00, jocul urmând a fi transmis în direct de Digi, Telekom Sport şi Look.

 

Deja ai votat!
se încarcă...