luni, mai 13, 2024
AcasăLocal BTFetiţă transferată la Iaşi după ce a înghiţit o monedă

Fetiţă transferată la Iaşi după ce a înghiţit o monedă

O fetiță de patru ani a fost transportată de Urgență la Iași după ce a înghițit o monedă. Totul s-a întâmplat într-o fracțiune de secundă. Micuța era într-o cameră împreună cu tatăl ei.

Aceasta se juca pe pat cu mai multe jucării, iar la un moment dat a dat peste o monedă de 10 bani. Copila a băgat bucata de metal în gură și, fără a sta prea mult pe gânduri, a înghiţit-o. Tot ea a fost cea care i-a spus tatălui ce s-a întâmplat. Copila i-a zis acestuia că moneda nu mai este, iar când bărbatul a întrebat despre ce monedă era vorba, minora i-a arătat spre gâtul ei. Speriat bărbatul a verificat gura fetei, putând observa moneda blocată în gât. Acesta și-a dat repede seama că nu o putea scoate cu mijloace proprii, așa că a luat fetița și a transportat-o la Urgențe.

Medicii i-au făcut acesteia o radiografie și au observat bucata de metal blocată în partea superioară a esofagului. Din acest motiv, nefiind un medic de gardă, copilul a fost trimis la Iași cu o ambulanță cu medic.

“A fost vorba despre o monedă de 10 bani, blocată la nivelul căilor aeriene superioare. Copilul era stabil din punct de vedere hemodinamic, fiind transferat la Spitalul Sfânta Maria din Iași”, a precizat medicul Daniela Amarande, din cadrul SJA Botoșani.

Semnal de alarmă tras de pompieri

Pompierii botoşăneni desfăşoară în fiecare lună campania „Un cămin sigur pentru copilul tău” – Atenție la obiectele mici care pot fi înghițite de copilași sau băgate în nas!
Jumătate din numărul copiilor implicați anul trecut în accidente casnice au ajuns la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” Botoşani după ce au înghițit diferite obiecte.

Baterii, nasturi, monede, zaruri, capace, mărgele, fragmente de jucării, arcuri, magneți …și exemplele pot continua … par obiecte complet inofensive, însă în mâinile copiilor devin adevărate „arme”.
‼ Atenție la obiectele cu care se joaca copilul dumneavoastră și ce jucării primește!
🚫 Nu lăsați jucării de dimensiuni mici în preajma copiilor! Producătorii menționează această recomandare chiar pe ambalaj!
🚫 Nu lăsați niciodată medicamente, țigări, tutun, baterii și alte produse la îndemâna copiilor!
🚫 Nu lăsați la îndemâna celor mici boabe de mazăre, fasole, porumb, orice fel de semințe (miez sau coji) – copilul mic bagă în gură obiectele mici și riscă să le aspire în căile respiratorii
🚫 Nu îi spuneți, niciodată, copilului dumneavoastră că pastilele sunt „bomboane” sau medicamentul sub formă de sirop este „dulceață”! În lipsa unui adult, ar putea să le caute și să le mănânce/bea.
🚫 Nu depozitați niciodată medicamente, produse de curățenie sau substanțe chimice în apropierea hranei. Pătrați-le doar în ambalajele originale și asigurați-vă că cel mic nu are acces la ele.
🚫 Nu lăsați poșeta la îndemâna copilului! Acesta ar putea să găsească în ea obiecte mici precum bomboane, banuți, capace mici. Toate sunt periculoase pentru puști și pot provoca sufocare dacă le-ar înghiți.
✅Supravegheați în permanență copiii!

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
cer fragmentat
7.2 ° C
9.6 °
6.7 °
67 %
1.4kmh
77 %
lun
14 °
mar
14 °
mie
14 °
joi
17 °
vin
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Pentru încurajarea sportului se semnalizează clar că există și surse alternative de apă.

EDITORIAL

Nu am idee dacă și câți dintre dumneavoastră ați sesizat începutul schimbării de paradigmă din politica românească. Pentru că cel puțin aici la noi...

EPIGRAMA ZILEI

Elena ce mișca partide În cazul lui, și-a schimbat genul Că altfel, nu-l putea ucide; Deci asasin a fost ... elenul! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...