Cum îți îngrijești tenul în timpul iernii? Sfaturi pentru o piele impecabilă la temperaturi scăzute

Iarna este o perioadă în care întregul corp este supus unor noutăți semnificative. Nevoile nutriționale se schimbă, de aceea este esențial să fim mai atenți la alimentele pe care le consumăm. Corpul tinde să ceară mai mulți carbohidrați și grăsimi, pentru a se adapta schimbărilor termice. E necesar ca dieta să fie adaptată cu grijă, pentru a fi prevenite kilogramele în plus. 

Pielea nu trebuie nici ea neglijată, pentru că cerințele acesteia suferă transformări. Mai ales în cazul feței, iarna este nevoie o îngrijire atentă, care să prevină deshidratarea și efectele neplăcute induse de frig.

Iată câteva aspecte de luat în considerare pentru un ten îngrijit optim iarna:

  • Apa, cheia unei hidratări optime

Vara, temperaturile ridicate nu ne lasă să uităm să bem suficientă apă. Iarna, în schimb, putem trece, fără să vrem, cu vederea această nevoie. În acest anotimp, aerul are o umiditate mai scăzută, astfel încât și  hidratarea pielii este posibil să aibă de suferit.
Soluția este asigurarea necesarului de apă, aproximativ doi litri, de-a lungul întregii zile. Ceaiul este o opțiune populară, pentru că aduce în plus confort după contactul cu frigul. Mușețelul poate fi perfect pentru relaxarea după o zi lungă de muncă.

  • Produse de curățare care nu usucă pielea

Pentru spălarea feței sunt recomandate produsele care nu usucă tenul prin conținutul de substanțe aspre. De aceea, alege o spumă de curățare sau săpun care nu este pe bază de alcool sau parfum. Aceste substanțe pot să îndepărtează stratul de substanțe hrănitoare ale pielii.

Sub efectul aerului rece, există riscul ca tenul să își piardă mai rapid uleiurile naturale care sunt esențiale pentru menținerea aspectului și a sănătății acestuia. Astfel, trebuie să ai grijă să nu accentuezi acest proces tratându-ți în mod nepotrivit pielea.

  • Exfolierea, importantă chiar și iarna

Aceasta nu trebuie evitată, nici măcar în cazul pielii uscate sau crăpate. Îndepărtând stratul de celule moarte, se va accelera procesul de regenerare. În general, această etapă se realizează folosind substanțe care acționează în profunzime asupra tenului. De aceea, există riscul de rănire.

Totuși, ai la îndemână măștile exfoliante pentru față destinate pielii sensibile sau cele realizate din materiale naturale, care nu dăunează pielii. De asemenea, pentru o variantă rapidă se pot folosi produse din bucătărie, cum ar fi bicarbonatul de sodiu.

  • Produse pentru hidratare adaptate anotimpului

Chiar dacă soarele nu mai pare așa puternic, protecția solară nu trebuie să lipsească, pentru că razele UV sunt dăunătoare și iarna. Protecția minimă recomandată este SPF 30.

Vara sunt indicate mai ales cremele și loțiunile pe bază de apă, care nu vor încărca excesiv pielea. Iarna, pe de altă parte, sunt potrivite mai degrabă cele pe bază de ulei, care lucrează împreună cu protecția naturală ale pielii.

În anotimpul rece sunt multe aspecte de luat în considerare, pentru ca tenul să nu-și piardă aspectul dorit. Esențiale sunt produsele de îngrijire adaptate vremii, care vor împiedica pielea să se usuce, sub influența frigului. Acestea trebuie utilizate cu regularitate, pentru rezultate optime.

Sursa foto: storyblocks.com

Deja ai votat!