spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăAdvertorialCum îți îngrijești tenul în timpul iernii? Sfaturi pentru o piele impecabilă...

Cum îți îngrijești tenul în timpul iernii? Sfaturi pentru o piele impecabilă la temperaturi scăzute

Iarna este o perioadă în care întregul corp este supus unor noutăți semnificative. Nevoile nutriționale se schimbă, de aceea este esențial să fim mai atenți la alimentele pe care le consumăm. Corpul tinde să ceară mai mulți carbohidrați și grăsimi, pentru a se adapta schimbărilor termice. E necesar ca dieta să fie adaptată cu grijă, pentru a fi prevenite kilogramele în plus. 

Pielea nu trebuie nici ea neglijată, pentru că cerințele acesteia suferă transformări. Mai ales în cazul feței, iarna este nevoie o îngrijire atentă, care să prevină deshidratarea și efectele neplăcute induse de frig.

Iată câteva aspecte de luat în considerare pentru un ten îngrijit optim iarna:

  • Apa, cheia unei hidratări optime

Vara, temperaturile ridicate nu ne lasă să uităm să bem suficientă apă. Iarna, în schimb, putem trece, fără să vrem, cu vederea această nevoie. În acest anotimp, aerul are o umiditate mai scăzută, astfel încât și  hidratarea pielii este posibil să aibă de suferit.
Soluția este asigurarea necesarului de apă, aproximativ doi litri, de-a lungul întregii zile. Ceaiul este o opțiune populară, pentru că aduce în plus confort după contactul cu frigul. Mușețelul poate fi perfect pentru relaxarea după o zi lungă de muncă.

  • Produse de curățare care nu usucă pielea

Pentru spălarea feței sunt recomandate produsele care nu usucă tenul prin conținutul de substanțe aspre. De aceea, alege o spumă de curățare sau săpun care nu este pe bază de alcool sau parfum. Aceste substanțe pot să îndepărtează stratul de substanțe hrănitoare ale pielii.

Sub efectul aerului rece, există riscul ca tenul să își piardă mai rapid uleiurile naturale care sunt esențiale pentru menținerea aspectului și a sănătății acestuia. Astfel, trebuie să ai grijă să nu accentuezi acest proces tratându-ți în mod nepotrivit pielea.

  • Exfolierea, importantă chiar și iarna

Aceasta nu trebuie evitată, nici măcar în cazul pielii uscate sau crăpate. Îndepărtând stratul de celule moarte, se va accelera procesul de regenerare. În general, această etapă se realizează folosind substanțe care acționează în profunzime asupra tenului. De aceea, există riscul de rănire.

Totuși, ai la îndemână măștile exfoliante pentru față destinate pielii sensibile sau cele realizate din materiale naturale, care nu dăunează pielii. De asemenea, pentru o variantă rapidă se pot folosi produse din bucătărie, cum ar fi bicarbonatul de sodiu.

  • Produse pentru hidratare adaptate anotimpului

Chiar dacă soarele nu mai pare așa puternic, protecția solară nu trebuie să lipsească, pentru că razele UV sunt dăunătoare și iarna. Protecția minimă recomandată este SPF 30.

Vara sunt indicate mai ales cremele și loțiunile pe bază de apă, care nu vor încărca excesiv pielea. Iarna, pe de altă parte, sunt potrivite mai degrabă cele pe bază de ulei, care lucrează împreună cu protecția naturală ale pielii.

În anotimpul rece sunt multe aspecte de luat în considerare, pentru ca tenul să nu-și piardă aspectul dorit. Esențiale sunt produsele de îngrijire adaptate vremii, care vor împiedica pielea să se usuce, sub influența frigului. Acestea trebuie utilizate cu regularitate, pentru rezultate optime.

Sursa foto: storyblocks.com

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
12.7 ° C
12.8 °
11.6 °
93 %
1.7kmh
56 %
joi
17 °
vin
13 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...