Schimbarea firmei de găzduire web – care sunt principalele motive

0

Există multe firme care oferă soluții de găzduire web, unele cu data center propriu, altele folosind resurse contractate de la alte companii (afaceri de tip reseller). Din păcate, realitatea pieței ne arată că multe soluții îi dezamăgesc pe clienți, mai ales pe cei care dezvoltă magazine online sau alte business-uri unde este nevoie de excelență pe partea de web hosting, altfel totul se resimte la performanța afacerii.

Adesea alegerile în materie de găzduire web sunt tratate fără multă informare înainte, astfel că se ajunge la nemulțumiri și implicit la dorința de a schimba providerul. Atunci se poate folosi un comparator de firme de web hosting, pentru a analiza părerea experților și recenziile postate de alți clienți. Analiza trebuie să fie una complexă, însă trebuie ținut cont de faptul că orice website are nevoie de fapt de elemente comune, de bază: să poată fi vizitat în condiții perfecte oricând, să existe suport tehnic non stop din partea firmei de web hosting, costul serviciilor să fie unul corect.

Care sunt principalele motive pentru care un proprietar de website decide să schimbe firma de web hosting? Probabil cel mai relevant este disponibilitatea, așa numitul uptime. Întreruperile dese sunt coșmarul principal pentru orice administrator de business online. Poate fi vorba și de un simplu blog, este la fel de frustrant să observi că website-ul are downtime și că furnizorul tău nu are capacitatea de a respecta un uptime garantat de cel puțin 99,9%. Exact, un website ar trebui să fie absolut mereu online, foarte rare fiind momentele în care să se permită probleme tehnice.

Adesea clienții aleg un furnizor diferit, tentanți de un preț mai bun. Este riscant să alegi doar în funcție de preț. Un cost prea mic poate ascunde mari compromisuri în privința calității, însă un cost mare nu îți garantează absolut deloc calitatea serviciilor! Este așadar nevoie de o analiză mult mai atent la aspectele esențiale. Este desigur de înțeles că un client își dorește optimizarea costurilor. Poți căuta oferte mai bune, schimbarea firmei de hosting web, însă doar asigurându-te că serviciile vor fi de maximă calitate.

Un website nu este de ajuns să se încarce, trebuie ca totul să fie și extrem de rapid. Viteza de încărcare a website-ului poate fi un factor decisiv dacă analizezi posibilitatea schimbării furnizorului de găzduire web. Nu accepta să continui colaborarea cu un furnizor cu performanțe slabe determinate de hardware defect, de rețele lente sau incompatibilități ale software-ului. Vizitatorii penalizează website-urile care se încarcă greoi și renunță la a le mai accesa. Dacă este vorba despre magazine online, atunci navigarea lentă va determina pierderea unor comenzi.

Mulți proprietari de website caută să schimbe firma de web hosting pentru că ajung la concluzia că cea actuală nu oferă suport tehnic 24 / 7 în mod real. Unele firme evită să evidențieze acest aspect, altele fac promisiuni pe care nu le îndeplinesc. Nu este deloc în regulă să accepți o astfel de situație, chiar și cea în care aștepți foarte mult timp să fii preluat de un operator de la serviciul tehnic. Poate te confrunți cu o defecțiune, un update realizat eronat sau ai alte probleme de natură tehnică legate de web hosting. Nevoia de suport tehnic non stop trebuie conștientizată, deci trebuie ca firma de găzduire web să poate oferi un astfel de serviciu în mod impecabil.

Ce alte motive generează de obicei decizia de a schimba firma de web hosting? Poate fi vorba despre nivel scăzut de securitate pe servere (inclusiv software învechit), erori de facturare sau taxare suplimentară, probleme legate de disponibilitatea tehnică a unor servicii necesare pentru upgrade.

Deja ai votat!
se încarcă...